Fibroned (2) Zoals Apeldoorn ruikt, ruikt het nergens

Woensdag 1 december 2010

Door StrangeArt

Zoals Apeldoorn ruikt, ruikt het nergens

Nog steeds Fibroned? In vredesnaam, geen afvalverbrandingbedrijf onder de rook van Apeldoorn. Straks wordt het motto van “Apeldoorn in het groen”, “Zoals Apeldoorn ruikt, ruikt het nergens.” Even googelen:

http://www.bezorgdeburgers.nl/bezorgdeburgers.nl/

Onze ervaringen met Fibroned zijn slecht. Afspraken worden door het bedrijf niet nagekomen en er zijn meerdere malen gegevens gemanipuleerd. Deze ervaringen horen wij ook uit andere landen waar soortgelijke fabrieken zijn gebouwd. Zo staan in Engeland enkele fabrieken die zelfs niet meer aan de wettelijke eisen voldoen. Acties van Bezorgde Burgers in het verleden (2002-2006) hebben geleid tot veel weerstand tegen vestiging van Fibroned in Apeldoorn. Bezorgde Burgers zijn in meerdere procedures door het hoogste rechtsorgaan van Nederland, de Raad van State, in het gelijk gesteld in hun bezwaren tegen Fibroned. Toch wil Fibroned koste wat het kost voor de derde keer een nieuwe vergunning bij de provincie Gelderland aanvragen en snel een fabriek bouwen Schade De activiteiten van Fibroned kunnen op termijn leiden tot aanzienlijke schade aan het milieu en de gezondheid. Ook milieudeskundigen zijn hierover bezorgd. De uitstoot van schadelijke stoffen door Fibroned zal in een straal van zeker acht kilometer effect hebben op mens, plant en dier

Foto: Strangart

En van de Site
http://www.fibronot.nl/

WAT WORDT U NIET VERTELD ?  WAT WORDT VERZWEGEN ?  WAT MAG U (NOG) NIET WETEN ?

Ook de andere speeltjes van de heer Hermans, directeur van Fibroned, komen uitgebreid aan de orde.
Lees in dat verband de tragedie die zich in Tanzania voltrekt en die veroorzaakt wordt door het bedrijf BioShape Tanzania Ltd., een dochterbedrijf van de BioShape Holding B.V. dat zich sinds november 2009 in staat van surseance van betaling bevond en op 14 juni 2010 door de rechter in Roermond failliet werd verklaard.
Vrijwel alles waar de heer Hermans zich mee bemoeit gaat failliet. Drie dochters van zijn bedrijf, de BioOne Holding B.V., zijn enkele jaren geleden failliet verklaard. De vierde dochter is Fibroned….

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!