Gemeenteraad 2014: Vier lokale partijen vragen uw stem

Zaterdag 1 februari 2014

Door StrangeArt

Bij de gemeenteraadverkiezing 2014 doen vier lokale partijen mee. Drie daarvan hebben al één of meer raadszetels (LA, GB, PSA), één is er nieuw (HvA). Tijd om eens te vragen wat het onderscheid is tussen deze vier lokale partijen. Alle vier kregen de zelfde vraag, het antwoord moest binnen 5 dagen worden ingediend. Een bewust korte periode om een indruk te krijgen over de “interesse in een burger” De vraag: “Omschrijf in maximaal 50 woorden wat uw partij zo uniek maakt ten opzichte van de drie andere lokale partijen. Anders geformuleerd: waarom moet ik op uw partij stemmen en niet op één van de andere drie”. De antwoorden (in volgorde van binnenkomst):

Hart voor Apeldoorn
Meer eigen verantwoordelijkheid. Blijkbaar hebben wij het nog lang niet slecht genoeg. Alles gaat tegenwoordig over rechten i.p.v. plichten. Meer duidelijke liberalisering. Buurtverbondenheid. Geen fractiediscipline. Vrije politiek waarbij kennis en kunde van bestuurders belangrijker is dan anciënniteit. Echte volksvertegenwoordiging, ook na de verkiezingen

Leefbaar Apeldoorn
Bijna iedereen kan beweren kritisch en lokalistisch te zijn. Maar wordt Apeldoorn daar beter van? Als je iets van je idealen wilt verwezenlijken moet je ook: Bestuursverantwoordelijkheid willen dragen, Wethouders kunnen leveren, Compromissen durven sluiten, Leefbaar Apeldoorn heeft de ervaring en het bewijs dat ze dit kunnen.

Gemeentebelangen

Gemeentebelangen is opgericht in 1968. Een bewijs van: geen ééndagsvlieg! Het heeft een traditie van zaken aan de kaak stellen die érg moeilijk liggen. Bekend als een kritische partij, maar altijd mét argumenten! Als de overweging aan de orde is of je ergens populair van wordt: de gevolgen voor de burger hebben áltijd voorrang gehad!.

Progressief Sociaal Apeldoorn

Geen reactie ontvangen

Wilt u meer weten over deze partijen, kijk dan naar de verkiezingsprogramma’s. Een korte analyse van de antwoorden: HvA beschrijft het proces van besturen, niet de inhoud. LA laat zien dat men een bestuurderspartij is maar gaat niet in op de inhoud. GB richt zich duidelijk op de burger en niet op het besturen. PSA heeft niet de moeite genomen om een reactie te sturen, oordeel zelf over burgervriendelijkheid, bereikbaarheid of interesse in U. Opmerking: Seniorenpartij (VSP) maakte geen deel uit van dit onderzoek, geen internet, geen contactpersoon, onbereikbaar dus.

Over de foto: Een burger die gehoord wil worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!