Help de bevolking van Oekraïne

Hanos (ongewild) duurzaam?

Vrijdag 21 september 2012

Door StrangeArt

Hanos gaat waarschijnlijk verhuizen naar een bestaand pand (de voormalige groenten- en fruitgroothandel van Hoeveen en het naastgelegen pand ModusLink). Uit een artikel in de Stentor blijkt dat het gemeentebestuur een beetje verrast is door dit besluit, Hanos was namelijk al een tijdje aan het onderhandelen over een flinke kavel grond.

Hanos verdient van mij een compliment: Nieuwbouw is mooi, maar revitalisering van bestaande oude bedrijventerreinen is beter. Apeldoorn is te lang megalomaan bezig geweest om nieuwe gronden aan te kopen, met als gevolg dat her en der steeds meer bestaande bedrijfsbebouwing nutteloos staat te verkrotten op verouderde complexen.

Dus Hanos: Ongetwijfeld is de verhuizing naar bestaande bebouwing een financieel gestuurde beslissing, maar als nevenvoordeel draagt u een steentje bij in het duurzaam denken. En gemeentebestuur: Jammer u kunt de grond niet kwijt, maar als u geluisterd had naar de kritieken in de raad (revitaliseer eerst de oude bedrijfsterreinen), was er niet zoveel overtollige grond. En werden wij als burger niet geconfronteerd met hogere belastingen en een bijna terminale zachte sector..

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?