Het beste raadslid van Nederland

Maandag 17 februari 2014

Door Frank Morhee

Frank Morhee

Campagnebureau BKB, Pauw en Witteman, 3FM en De Volkskrant zijn op zoek naar het beste raadslid van Nederland. Op weg naar de gemeenteraadsverkiezing van 19 maart kan iedereen zijn favoriete raadslid kandideren via www.besteraadslid.nl. De vier kandidaten met de meeste stemmen strijden op 18 maart in de Melkweg om de titel.

Ronde 1
Op weg naar de titel doorlopen de raadsleden 3 rondes. De eerste ronde loopt van 14 februari tot en met 5 maart. In deze rond kan ieder raadslid zichzelf aanmelden of kan jij jouw favoriete raadslid aanmelden en erop stemmen.

Ronde 2
Op 7 maart zal de jury in de uitzending van Pauw en Witteman bekend maken welke twaalf raadsleden doorgaan naar de tweede stemronde. In deze tweede stemronden kan iedereen exact een week stemmen op één van de twaalf overgebleven raadsleden. Deze stemronde sluit op 14 maart.

Finale
Bij Pauw en Witteman wordt op 14 maart bekend gemaakt welke vier raadsleden doorgaan naar de grote finale. Deze zal plaatsvinden op 18 maart tijdens het Festival van de lokale Democratie in de Melkweg te Amsterdam.

Apeldoorn
Op maandagochtend 17 februari is alleen de Apeldoornse wethouder Paul Blokhuis van de ChristenUnie ingeschreven. Hoe mooi zou het zijn als Apeldoorn het beste raadslid van Nederland heeft. Ik zou er trots op zijn! Welk Apeldoorns raadslid moet volgens jou mee doen voor de titel: Beste raadslid van Nederland?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!