“Het Spelderholt” de volgende raadsenquête?

Donderdag 14 juni 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

 

Soms twijfel ik aan de juridische kwaliteit van ons ambtelijk apparaat. Voor de zoveelste keer heeft de gemeente een proces inzake “Het Spelderholt verloren”. Reeds eerder is over deze kwestie een artikel op Apeldoorn Direct verschenen (http://bit.ly/OC8VkA). Kern van dit artikel was “De erfenis van een oud wethouder”. Wat ik mij toen al afvroeg was waarom de belangen van een particuliere ondernemer zo door de gemeente wordt gepromoot, zonder rekening te houden met de inmiddels breed gedragen weerstand. De juridische kosten benaderen langzamerhand de “Reesink” affaire. Bij de vernietigende raadsenquête over “Reesink” werden  toentertijd uitspraken gedaan als  “handelen als een blind paard” en “stijfkoppig doorgaan op de ingeslagen weg”.

Over de rechterlijke uitspraak: “Volgens de rechter mag de gemeente een projectbesluit niet onderbouwen met een bestemmingsplan dat door de Raad van State is vernietigd” (Bron: “De Stentor”). Dit lijkt mij een gegeven wat bekend zou moeten zijn bij de juridische afdeling.

Graag zou ik wel eens willen weten hoeveel deze “Spelderholt”affaire ons al heeft gekost. Tijd voor bezinning? Of toch “als een blind paard, doorgaan op de ingeslagen weg”?

Verzoek aan onze Burgemeester: U bent nieuw en kijkt met een frisse blik, niet gehinderd door oude reflexen. Verdiep u eens in deze affaire.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!