Help de bevolking van Oekraïne

Kledingbank Zuid geopend, een bewijs van armoede

Donderdag 30 augustus 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Op vrijdag 24 augustus is door wethouder Paul Blokhuis Kledingbank Zuid officieel geopend. De genodigden zijn gevraagd om een steen bij te dragen door een wens, een gedachte of een gebed op een steen te schrijven en deze in de stilteruimte te plaatsen. De wethouder plaatste als eerste een steen met verwijzing naar een Bijbelcitaat te vermelden; Mattheüs 25, waarin het belang aangegeven wordt van de inzet voor de naasten. De armen voorzien van kleding, de eenzame van een luisterend oor en de hongerige van voedsel.

De kledingbank (oude Sebastiaanschool, Oude Beekbergerweg 151) is elke zaterdag open:
Van 10.00 tot 12.00 uur voor het inleveren van goede en schone kleding en van 13.00 tot 15.00 uur voor uitgifte van kleding aan wie het nodig heeft.

Door de neoliberale kaalslag komen steeds meer gezinnen in de problemen. Een voedselbank die de noodzakelijke calorieën verstrekt, een kledingbank die zorgt dat men waardig is gekleed. In feite heb ik een vorm van plaatsvervangende schaamte bij het bezien van dit type initiatieven. Hulde trouwens voor de initiatiefnemers die een lacune opvullen. Het oppakken van dit soort activiteiten is het zoveelste bewijs dat veel politici nauwelijks interesse, laat staan invoelingsvermogen hebben in de sores van de onderklasse.

Minima leven gemiddeld vijf jaar korter dan mensen die meer geld hebben. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (http://bit.ly/PPekqa ). Als gekeken wordt naar de gezonde jaren die mensen gemiddeld hebben, is het verschil tussen arm en rijk veertien jaar. Een korter leven, ondersteuning in calorieën en kleding, dit is niet de maatschappij die ik voor ogen heb.

De foto: Ronald Dashorst (Diaken) en Paul Blokhuis (wethouder) discussiëren over een citaat uit de bijbel in de stilteruimte.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?