Lijsttrekker Seniorenpartij Hans Weevers en zijn dubieuze financiële handelen [2]

Woensdag 5 februari 2014

Door StrangeArt

Er zijn weinig raadsleden die het consumenten programma Radar halen. Hans Weevers is het gelukt met een item over misleiding. Zie de letterlijke tekst van de site van Radar:

Mevrouw Vink krijgt een acceptgiro thuis van de Algemene Ouderen Vereniging te Apeldoorn. Op de acceptgiro en de bijgaande brief staat dat de AOV voor de ouderen op de bres staat.

Mevrouw Vink wil 26,- overmaken, maar zet, volgens eigen zeggen, een komma verkeerd en maakt per ongeluk 2600 euro over. Mevrouw Vink komt hier pas later achter als ze bij haar bank geld gaat halen. Om nu in haar dagelijkse onderhoud te voorzien, moet mevrouw Vink een lening afsluiten.

Nadat ze erachter is gekomen dat ze per ongeluk zo veel heeft overgemaakt neemt mevrouw Vink contact op met de Algemene Ouderen Vereniging. Meneer Weevers, die namens de vereniging spreekt, wil het geld niet teruggeven. Hij vindt het raar dat mevrouw Vink er zo laat is achtergekomen. Daarom denkt hij dat misschien familieleden van mevrouw Vink erachter zitten die op deze manier proberen de erfenis veilig te stellen.

Zowel een vrijwillige advocaat als de pastor van mevrouw Vink proberen vervolgens de heer Weevers te overtuigen van het feit dat mevrouw Vink het geld zelf heel erg nodig heeft. Na drie maanden getouwtrek besluit de Algemene Ouderen vereniging een bedrag van 1250,- euro terug te storten.

Radar ging eens kijken wat de Algemene Ouderen Vereniging nu allemaal precies doet. Allereerst lijkt de naam van deze vereniging natuurlijk wel heel erg op die van het Algemeen Ouderen Verbond, de voormalig landelijk politieke ouderenpartij. Tegenwoordig is deze partij nog in slechts enkele gemeenten actief, maar de naam doet veel ouderen nog wel een belletje rinkelen. Als we bellen met het verbond, laten ze ons weten nog nooit van de vereniging en van meneer Weevers gehoord te hebben. Ook andere ouderenbonden, zoals de ANBO, laten ons hetzelfde weten. Allen hebben nog nooit gehoord van de Algemene Ouderen Vereniging te Apeldoorn gehoord.

Ook de activiteiten van de vereniging zijn wat vreemd te noemen. Zo geeft de vereniging een knipselkrant uit. Deze staat echter vol met verwijzingen naar internet. Iets wat vooral de doelgroep ouderen niet echt aanspreekt.

Uiteindelijk en na veel aandringen besluit meneer Weevers toch ook het laatste deel terug te betalen.

Radar uitzending zien: http://tvblik.nl/radar/15-september-2008, item komt na circa 22 minuten. Eerst komt nog de woekerpolis.

Er zijn ‘naar de letter’ geen strafbare handelingen verricht, maar wie richt een aparte vereniging op, met contributie, en levert nauwelijks een tegenprestatie? Wie komt op het idee een bekende naam (AOV) te gebruiken en de V van Verbond te vervangen door de V van vereniging?.

Het zou een blamage zijn als zo iemand de functie van raadslid krijgt

Senioren: niet intrappen

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!