Olaf Prinsen lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2014

Vrijdag 31 mei 2013

Door D66Apeldoorn

De leden van D66 Apeldoorn hebben afgelopen dinsdag tijdens de ledenvergadering Olaf Prinsen gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hiermee is hij van alle politieke partijen in Apeldoorn de eerst gekozen lijsttrekker.

Op dit moment is Prinsen wethouder van onder andere de portefeuilles cultuur, grondzaken, groen en duurzaamheid. Tijdens de verkiezingen van 2010 was Prinsen ook lijsttrekker van D66 Apeldoorn. “Het waren natuurlijk fantastische verkiezingen in 2010”, aldus Olaf. “We gingen van één naar vier zetels, wat ons te kans gaf om mee te besturen. De afgelopen jaren waren niet de makkelijkste, Apeldoorn heeft het voor de kiezen gekregen met de klappen rond grondzaken en de bezuinigingen. Maar er is hard gewerkt en er is weer perspectief. Wij kunnen in de verkiezingen ons sociaal-liberale geluid laten horen. Er wordt op dit moment al geschreven aan ons verkiezingsprogramma. Ik ben blij dat de leden mij de kans geven ons verhaal als lijsttrekker over het voetlicht te brengen.”

Olaf Prinsen is geboren en getogen in Apeldoorn. Hij is 29 jaar oud en studeerde staats- en bestuursrecht in Amsterdam, waar hij ook een aantal jaren woonde. Voordat hij wethouder werd, werkte hij bij RECRON, de vereniging van recreatieondernemers. Hij is getrouwd met Sophie en samen wonen zij in Zuidbroek. Olaf Prinsen is ruim tien jaar lid van D66.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!