Onkosten College en topambtenaren op internet

Woensdag 13 juni 2012

Door StrangeArt

Alle onkosten van ministers, staatssecretarissen en topambtenaren komen op internet. Ook de achterliggende documenten als facturen, bonnen, declaratieformulieren worden gepubliceerd. Dat schrijft minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Tweede Kamer. Het gaat onder andere om reis- en verblijfkosten in binnen- en buitenland, vakliteratuur, ict-voorzieningen aan huis en restaurantkosten.
Minister Spies vindt transparantie gewenst, niet alleen wat betreft bewindspersonen, maar ook wat betreft topambtenaren. Daarom wordt deze informatie actief en voor iedereen zichtbaar openbaar gemaakt. De publicatie start uiterlijk op 1 januari 2013.

Apeldoorn heeft ook transparantie hoog in het vaandel staan, een college periode geleden was integriteit en transparantie zelfs een deel van de portefeuille van een wethouder. Misschien kunnen we wel de eerste gemeente zijn die dit rijksbeleid volgt. Alle declaraties van het college en de hoofdambtenaren openbaar. Laat zie hoe zuinig Apeldoorn met de middelen omgaat.

Over de foto: drie dienstauto’s gespot op het Marktplein tijdens de installatie van burgemeester Berends. Bij mijn weten wordt een dakloze daar bekeurd als er een blikje bier zichtbaar is. Maar ja, dit is ander blik blijkbaar.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?