Open brief aan…

Vrijdag 3 april 2015

Door Partij voor de Dieren

© Wikimedia commons

Open brief aan het Oranje Comité Hoenderloo en café de Gouden Klok te Ugchelen over het eieren meppen/gooien tijdens de komende Paasdagen

Komend weekend vieren we Pasen, een feest van de lente en het nieuwe leven. Een ei hoort daarbij.

Binnen de huidige economische tijden, veranderde kijk op de wereld en het besef dat we zuinig moeten omgaan met onze grondstoffen en voedsel, vragen wij u echter dringend eens kritisch te kijken naar het eieren meppen of gooien dat u wilt gaan organiseren tijdens de komende Paasdagen.

Wij als fractieleden van de Partij voor de Dieren Apeldoorn en met ons vele anderen vinden dat dit soort van vermaak niet meer van deze tijd is. Uit respect voor mens, dier en planeet mag voedsel niet worden verspild. Een vriendelijk alternatief voor het gooien met rauwe eieren vinden wij het beschilderen van hardgekookte eieren die daarna nog steeds voor consumptie geschikt zijn. Dit is zelfs in competitievorm te gieten.

Het is broodnodig dat wij anders omgaan met ons voedsel. Met meer respect en minder verspilling. Dat leren we niet door voedsel verspillende evenementen.

Een doelstelling van het Apeldoorns beleid is om de jeugd te stimuleren tot sociaal en verantwoordelijk burgerschap. Hoe leren jongeren verantwoord omgaan met hun ecologische voetafdruk, hoe leren jongeren sociaal om te gaan met minder bedeelden in de wereld als het verspillen van voedsel een volksevenement is? Volgens ons passen zulke evenementen niet bij het imago van sociale en duurzame gemeente, die Apeldoorn wil zijn.

Wij zouden het dus een mooi gebaar vinden wanneer u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en tijdens de komende Paasdagen en festiviteiten in de toekomst geen activiteiten meer organiseert waarbij onnodig voedsel wordt verspild.

 

Met vriendelijke groeten,

Partij voor de Dieren Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!