Seniorenpartij, oudjes laat u niet bedonderen [1]

Dinsdag 4 februari 2014

Door StrangeArt

Nog nooit zo’n vreemde partij meegemaakt. Geen contactadres, geen internetsite maar wel een Facebook-pagina. Vriendschapsverzoek gestuurd, na twee weken nog geen reactie. Bij acceptatie zou ik wel de derde vriend zijn (best wel cool). Wel een ultra kort verkiezingsprogramma, veel ‘gratis bier’, ‘alle verkeerslichten op groen’ en ‘gouden bergen’. Een financiële dekking ontbreekt. Een kandidatenlijst ontbreekt trouwens ook.

Over dat ‘gratis bier’:

– Grote vrijstellingen senioren afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting en WOZ (leeftijdsdiscriminatie).
– Openbaar vervoer buiten de spits gratis (gaat de gemeente niet over)
– Meer bijzondere bijstand (is strikte juridische wetgeving)
– Parkeren bij zorginstellingen en huisartsen gratis (is –op het ziekenhuis na– vaak al het geval)
– Einde gedoogbeleid (alsof de gemeente daar wat over heeft te zeggen)

Klinkt goed toch?

De lijsttrekker heeft ook een naam: Hans Weevers. Een bekende in de gemeenteraad, want heeft er al eerder ingezeten. Viel op omdat hij nooit iets te berde bracht. Zelfs bij de Algemene Beschouwingen hield hij zijn mond. Voor de leken onder u: De Algemene Beschouwingen is hèt moment voor een politieke partij om verantwoording af te leggen en een visie voor de toekomst te presenteren.

Makkelijk verdiend die 2.000 euro per maand. Er is nog meer gratis geld: Elke fractie krijgt een vergoeding voor een fractie-assistent, dus ook Hans Weevers. Alleen had hij géén fractieassistent. Hij accepteerde wel elke maand de bijdrage. Schijnt naar verluidt nog gedonder over te zijn geweest met de accountant. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij dit onterechte geld nooit heeft terugbetaald.

Oudjes, laat u niet bedonderen met gratis bier. Er zijn politieke partijen die wel bereikbaar zijn, met kandidaten die zich voor u inspannen en hun mond open doen. Politieke partijen die een realiseerbaar en toetsbaar verkiezingsprogramma hebben.

Dit is deel 1 over de Seniorenpartij, deel 2 vertelt over het “bijna frauduleuze” handelen van de persoon Hans Weevers.

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump, dit artikel is geschreven na gesprekken met enkele raadsleden die de “Hans Weevers” periode hebben doorleefd.

Over de foto: Dit is niet de lijsttrekker van de Seniorenpartij. Deze man heb ik ontmoet bij een diner voor daklozen, hij vertelde mij over een miljoenen claim tegen Amerika, wat je ziet is zijn verweerschrift.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!