SP bestuur Apeldoorn versterkt met spijtoptanten

Donderdag 30 oktober 2014

Door StrangeArt

StrangeArt

Twee oud-politici zijn toegetreden tot het bestuur van SP Apeldoorn. Het betreft Ben Brown (vorige raadsperiode fractievertegenwoordiger GroenLinks) en Sunita Biharie (vorige raadsperiode fractievertegenwoordiger PvdA).

Ik was benieuwd naar de motieven van hun switch, het is nogal een stap om te verhuizen van een bijna neoliberale politieke partij naar een duidelijk links van het midden gepositioneerde actiepartij. Wat zijn de motieven van hun overstap?

Het op consensus gerichte beleid van hun vorige partijen, het waterige compromis en het te weinig oog hebben voor misstanden in de maatschappij is een gemeenschappelijke deler in de motieven van hun overstap. Er zijn wel verschillen in wat zij denken te kunnen bijdragen in de SP. Ben Brown is meer organisatorisch gericht en heeft als einddoel een lokale SP partij die er “Staat”. Sunita is meer actie gericht en wil vooral het armoede probleem zichtbaar maken.

Op mijn vraag aan een aantal bestuursleden of de SP meedoet aan de gemeenteraad verkiezingen 2018 kwam een ondubbelzinnig antwoord: Ja natuurlijk. Men heeft het trauma van 2010 achter zich gelaten.

Aanleiding van dit trauma was het feit dat twee SP raadsleden al heel snel afscheid namen van de SP en beiden als individuele partijen verder gingen. Een klap in het gezicht van de kiezers en oorzaak van een toen tot op het bot verdeeld SP bestuur. Tijden zijn veranderd, al jaren is er een actief bestuur. Volgende kandidaten voor een raadslidmaatschap worden beter gescreend. De SP in Apeldoorn heeft zich herpakt.

Ik ben benieuwd of de lokale SP zichtbaar wordt in Apeldoorn, daar heeft het tot nu toe aan ontbroken.

De foto: Sunita en Ben

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?