Mensen met verstandelijke beperking naar de stembus

Donderdag 6 september 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

s’Heeren Loo heeft een politiek café georganiseerd voor de bewoners. Doel: uitleg over de stemprocedure, welke politieke partijen er allemaal zijn en “proefstemmen”. Bij dit proefstemmen werd genoemd dat je niemand mee mag nemen in het hokje, dat je met het rode potlood slechts één rondje rood mag maken en dat je het potlood niet mee mag nemen.

Ook waren er lokale politici die uitleg gaven over hun partij. Er werd nadrukkelijk geen stemadvies gegeven. Wel hadden enkele bewoners een overduidelijke mening over enkele partijen. Rutte was bijvoorbeeld goed, omdat hij geen geld aan Griekenland geeft. De Partij voor de Dieren werd ook genoemd, omdat die partij kippen los wil laten lopen.

De avond stond onder leiding van verhalenverteller Kees Posthumus, met humor en onder begeleiding van dia’s en muziek werd iets ingewikkelds op heel toegankelijk wijze duidelijk gemaakt. In de pauze maakten enkele bewoners gebruik van de mogelijkheid om in discussie te gaan met de aanwezige lokale politici (zie de foto’s)

In 2010 was er het eerste politieke café in s’Heeren Loo. Voorheen verdwenen stempassen (uit betrouwbare bron ) . Nu wordt iedereen dus begeleid bij het stemmen. Een goede zaak, ook volgens u?

Foto’s: wat sfeeropnamen, waaronder bewoners in gesprek met politici

Vandaag zijn de landelijke verkiezingen. Op wie stemt u?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!