Tiende editie van de ‘groene lintjes’: wie nomineert u?

Donderdag 24 april 2014

Door GroenLinks

GroenLinks

De fractie van GroenLinks Apeldoorn reikt op donderdag 5 juni haar jaarlijkse “groene lintjes” uit! Omdat het de tiende keer is zal het een extra feestelijke gebeurtenis worden!

Deze onderscheiding gaat naar Apeldoorners die zich op positieve wijze inzetten voor duurzaamheid en milieu: mensen die hun nek uitsteken voor het doel dat ze nastreven. De huldiging is gekoppeld aan Wereldmilieudag: 5 juni. GroenLinks wil hiermee het onderwerp milieu op een positieve manier in het nieuws brengen.

Winnaars 2013

In 2013 gingen het lintje naar Ab van Ittersum. Hij is bestuurslid van de Stichting Oasebos en is zeer begaan met milieu en natuur. Ook een lintje ging naar het echtpaar Joke Kweekel en Hans Derksen. Al heel veel jaren en met heel veel liefde en niet aflatend enthousiasme, geven deze zeventigers hun tijd en geduld aan het verzamelen, repareren en opknappen van afgedankte huishoudelijke apparatuur en huishoudtextiel ten behoeve van de Stichting Derde Hands. Anke Hendrikse-Jansen kreeg postuum een lintje opgespeld voor haar overleden moeder Lien Jansen- van ’t Veer die qua milieubewust gedrag haar tijd al ver vooruit was. Anke leeft in de voetsporen van haar moeder. Eppo Gutteling en Gregor van den Brink kregen voor de Stadsakkers ook een lintje. Op anderhalve hectare grond wordt groente verbouwd voor de Voedselbank, twee landwinkels, restaurants en abonnementhouders van groentepakketten.

Kandidaten aandragen

Voor deze uitreiking mag iedereen kandidaten aandragen. Weet u iemand die een groen lintje verdient, dan hoort de fractie dit graag. Als uw kandidaat genomineerd wordt, krijgt u uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking.

U kunt uw nominatie zenden aan groenlinks@apeldoorn.nl of naar fractie GroenLinks, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn. Graag voorzien van motivatie en voor 18 mei aanstaande. Op www.groenlinksapeldoorn.nl en op de facebookpagina kunt u alles ook nog eens nalezen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!