Help de bevolking van Oekraïne

Terugblik actie Voedselbank 31 januari 2015

Donderdag 5 februari 2015

Door GroenLinks

© Voedselbank Apeldoorn

Op zaterdag 31 januari 2015 vond op initiatief van GroenLinks de derde grote boodschappenactie voor de Voedselbank Apeldoorn plaats wat maar liefst 17.000 producten en 76 kratten met overige producten opleverde.

Er waren twintig deelnemende supermarkten die samen met de inzet van 130 vrijwilligers, 160 euro inzamelde via de bussen en 701 kratten met producten.  De producten die de actie opleverde zijn:

  • 1420 pakken melk,
  • 3015 pakken bloem/pannenkoekenmeel,
  • 1780 blikken soep,
  • 940 blikken groenten/vruchten,
  • 3460 pakken hagelslag,
  • 2310 potten appelstroop,
  • 1542 pakken knäckebröd
  • 2640 ontbijtkoeken.

Geweldige opbrengst
Margien de Vries, coördinator van de actie namens GroenLinks:  “De opbrengst is geweldig, het overtrof onze verwachtingen! Hartverwarmend hoe gul mensen zijn. Geweldig het enthousiasme van de 130 vrijwilligers. Tof dat 11 van de 12 partijen ons ondersteunden door het leveren van vrijwilligers. De samenwerking met de supermarkten as plezierig. Kortom: het was een topdag. Onze dank is groot naar iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze dag! Zolang er een Voedselbank nodig is zullen we jaarlijks doorgaan met deze actie.

Voedselbank
Maandag 2 februari hebben we geholpen bij de Voedselbank om alle producten uit te sorteren. De vrachtwagen bleef maar af en aan rijden vanuit de supermarkten. Aan het eind van de middag was lang niet alles uitgezocht. Fijn dat de Voedselbank weer even vooruit kan met zoveel houdbare producten. Die zijn onmisbaar voor het geval dat er weinig aan verse producten binnen komt.”

Op de site van de Voedselbankactie: www.voedselbankactie.nl staan foto’s van de dag. Op onze website staat een terugblik en een woord van dank, want zonder de hulp van velen was dit niet mogelijk geweest!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?