Veel ideeën voor Beekbergsebroek

Maandag 8 juli 2013

Door D66Apeldoorn

Op zaterdag 29 juni en zaterdag 6 juli voerde D66 Apeldoorn een succesvolle campagne voor Beekbergsebroek. De tussenstand is dat er inmiddels 38 plannen voor het gebied zijn ingezameld.

Over de actie
Begin 2000 is de gemeente begonnen met het aankopen van grond in Beekbergsebroek. Het was de bedoeling om hier een groot deel van het RBAZ (Regionaal Bedrijventerrein Apeldoorn Zuid) te vestigen. D66 is hier altijd tegen geweest, omdat zij haar bedenkingen had bij de vraag naar bedrijventerreinen. Bovendien vond zij het gebied te dicht bij de woonwijk de Maten liggen. Na het nemen van grote verliezen op haar grondposities heeft de gemeente Apeldoorn er voor gekozen om Beekbergsebroek niet meer te ontwikkelen. D66 vraagt nu aan haar inwoners wat volgens hen de beste bestemming voor de gronden is.

Succes
De partij slaagde erin door twee middagen te flyeren bij winkelcentrum de Eglantier en via de digitale weg 38 plannen te verzamelen voor de gronden in Beekbergsebroek. Deze zijn nu allemaal te bezichtigen op www.andersbeekbergsebroek.nl. Voorbeelden zijn een lego-park, natuurgebied en zorgboerderij. Iedereen kan op de plannen stemmen via een poll die op de website geplaatst is. Staat het beste plan er nog niet tussen? Dan is er nog steeds de mogelijkheid om dat plan in te dienen!

Overhandiging
Na het reces worden de plannen allemaal, op volgorde van stemming, overhandigd aan het College van Burgemeesters en Wethouders. D66 hoopt dat er tot die tijd veel op de plannen gestemd wordt, zodat duidelijk zichtbaar wordt waaraan Apeldoorners de voorkeur geven als het om herbestemming van Beekbergsebroek gaat.

Om op de hoogte te blijven van de actie kunt u D66 Apeldoorn volgen op Facebook en Twitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!