Verbod eieren gooien in Apeldoorn

Donderdag 11 april 2013

Door StrangeArt

De Partij voor de Dieren dient op donderdag 11 april een motie van afkeuring in, getiteld rotte eieren. Hierin vraagt zij de gemeenteraad om het ongenoegen uit te spreken over voedselverspillende evenementen, zoals eierengooien en dit kenbaar te maken aan de initiatiefnemers. Het verbod wordt gemotiveerd met ondermeer de argumenten dat kinderen zich bewust moeten worden van voedselverspilling en dat er bij de voedselbank een wachtlijst is.

Een sympathieke maar tegelijkertijd een betuttelende motie. De gemeenteraad gaat niet over dit type evenementen (of moet er een evenementenvergunning worden aangevraagd?) en eieren gooien is geen structurele en dagelijkse bezigheid. Een motie met als titel “Stop de agressie op het Caterplein” heeft net zo veel impact maar raakt wel aan een daadwerkelijk maatschappelijk ongenoegen.

Het is muisstil in de raad, geen moties over inzet bijstandsgerechtigden bij de Felua, geen moties over kortingen WMO. Geen discussies over onderwerpen die de maatschappij werkelijk raken. Raad wees actiever in echt belangrijke onderwerpen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!