VVD Apeldoorn wil verdubbeling Europaweg

Maandag 6 oktober 2014

Door Redactie

VVD Apeldoorn

De dagelijkse files op de N304 (Europaweg) zijn slecht voor het humeur van de mensen die er in staan. Het is geen visitekaartje voor de stad Apeldoorn die claimt goed bereikbaar te zijn. Uiteindelijk heeft het een nadelig effect op de economie en ook nog op het milieu. Stilstaande auto’s zijn namelijk meer vervuilend dan auto’s die door kunnen rijden.

Daarnaast staat de Europaweg ook bekend als onveilig. Ondanks alle signalen en een petitie heeft de provincie niet het voornemen om dit knelpunt voor 2018 aan te pakken.

Volgens VVD Apeldoorn is het belangrijk om het file probleem en de veiligheid sneller aan te pakken, waarbij het onontbeerlijk is dat de Europaweg weer wordt hersteld in 2×2-baans.

VVD Apeldoorn wil het daarom in het verkiezingsprogramma voor de provinciale staten hebben.

Tevens wil VVD Apeldoorn in dit verkiezingsprogramma aandacht voor de N786 (Dieren-Apeldoorn). Bij voorkeur komt deze aan de oostkant van het kanaal te liggen. Dat is de optimale oplossing voor alle betrokkenen.

Kijkend naar nieuwe spoorinitiatieven zoals HOV en HSL is een rechtstreekse treinverbinding met Arnhem/Nijmegen voor de inwoners van Apeldoorn essentieel.

Op maandag 6 oktober worden de amendementen behandeld tijdens de VVD Gelderland vergadering in Heteren. Hopelijk leidt dat tot de gewenste aanpassingen die voor Apeldoorn van belang zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!