Weekboek College

Woensdag 10 november 2010

Door Hans Wegman

Verbinding maken.

Het is goed om af en toe eens in de spiegel te kijken. De afgelopen weken heeft het college van burgemeester en wethouders stilgestaan bij het thema communicatie. Er zijn de laatste jaren stappen gezet en ik durf de stelling aan dat de relatie gemeente – gemeenschap beter is dan vier jaar geleden. Onze communicatie is echter wel in hoofdzaak zendercommunicatie, zo stelden wij al “spiegelkijkend” vast. Wij informeren u via persberichten, onze website, bewonersbrieven, brochures; wij vertellen u vooral wat wij vinden. Dat gaan wij anders doen.

Motto voor deze raadsperiode (2010-2014) is ‘verbindend communiceren’. “Dit betekent dat ons college niet alleen genomen besluiten openbaar maakt en toelicht maar dat wij ook dilemma’s, overwegingen en alternatieven over het voetlicht gaan brengen”, zo hebben wij in ons collegewerkplan 2010-2014 geschreven.

Met dit Weekboek College voegen wij de daad bij het woord. Vanaf nu geven wij u iedere week een kijkje in de keuken. En dat doen wij omdat wij van u willen weten hoe u tegen zaken aankijkt. Welke keuze zou u maken? Welke alternatieven zijn er? Tips, suggesties, kritiek………alles is welkom.

En ik kom meteen maar ter zake. De Stentor van afgelopen vrijdag: “Tivoli te kleurrijk en te massaal”, zo stond er. De commissie voor de ruimtelijke kwaliteit is het niet eens met de kleuren die de eigenaar heeft uitgekozen voor zijn nieuwe bioscoop. Volgens de krant is de bioscoopeigenaar ”not amused” over de visie van onze adviescommissie. De start van de bouw komt zo onder druk te staan. Tijd is geld. En de Apeldoorners zitten al een tijd te wachten op een prettige bioscoop.

Wat te doen?

Als wethouder voor economische zaken wil ik de rode loper uitrollen voor ondernemers. De eigenaar van Tivoli spreekt mij daar vandaag of morgen vast op aan. Ook zal hij mij er op wijzen dat dit college meer wil overlaten aan de samenleving. “En je dan bemoeien met de kleuren van een bioscoop !” Ik voel ‘m al aankomen. Aan de andere kant onderscheidt onze gemeente zich op architectonisch gebied. Apeldoorn ziet er, met dank aan onze eigen commissie voor de ruimtelijke kwaliteit, goed uit. De komende weken ga ik mijn hoofd breken over de kleuren van Tivoli.

Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Hans Wegman,
Wethouder gemeente Apeldoorn

Foto: Gemeente Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!