Wethouder Prinsen roert de trom (Over het grondbedrijf?)

Zaterdag 22 januari 2011

Door StrangeArt

Bij het aanschouwen van dit tafereel had ik de associatie met het grondbedrijf. U weet wel de eigen projectontwikkelaar van Apeldoorn. Een verlies van 70 miljoen euro, graag direct te voldoen. En hierbij sla ik op de trom om dit met u te delen.
Eigenlijk is politiek een beetje matennaaien. Olaf (als ik je mag tutoyeren) heeft in zijn portefeuille Grondzaken, voorheen was dat wethouder Metz (Rob). Zou Rob (als ik je mag tutoyeren) bij de college onderhandelingen geweten hebben van het toekomstige verlies bij het grondbedrijf?. Ik kan mij niet voorstellen dat hij daar geen vermoeden van had. Andere grote steden hadden al grote verliezen op de grondtransactie gemeld en deze fors afgewaardeerd.
Ach dachten de ervaren wethouders, laten we deze jongeling maar het grondbedrijf geven. En – ik zie ze al grinniken – weet je wat: we geven hem ook kunst en cultuur. Daar moet zo op bezuinigd worden dat dit straks een lege portefeuille is. En, heel ironisch, we maken hem ook verantwoordelijk voor Diftar, het enige item waar D66 in de vorige raadsperiode fel op tegen was.
Als dat geen matennaaien is?
Hoe verder: Straks komt er een raadsonderzoek naar het feit dat de verliezen op het grondbedrijf te laat bekend zijn geworden. En wie is de verantwoordelijke: Inderdaad Olaf Prinsen. En wie moet verdwijnen: Olaf Prinsen. En wie blijven: Ja, de wethouders die uiteindelijk verantwoordelijk zijn geweest voor de megalomane grondaankopen.
Olaf: ik benijd je niet, zo jong nog en nu al genaaid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!