“Window dressing” inzake “Sociaal ondernemen”

Woensdag 20 juni 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Ergens gelezen: “De gemeente Apeldoorn en maatschappelijk betrokken werkgevers maken zich sterk voor de participatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO is een prima instrument om het sociaal ondernemerschap structureel te stimuleren. Bovendien is de prestatieladder voor gemeenten een onafhankelijk kwaliteitslabel bij het sociaal aanbesteden”.

Een prachtig verhaal, vooral het aanbesteden van opdrachten bij bedrijven die veel fysiek en mentaal kwetsbare mensen in dienst hebben is een goede zaak. Maar waarom mijn cynisme met het woord “Window Dressing”?

Simpel: de aanbestedingsregels laten dit sociaal criterium niet toe. Nog daargelaten dat wij de Felua (voor mensen met een beperking) binnen de gemeentelijke grenzen hebben en daar wordt – heel sociaal – al jaren bezuinigd.

Wil je als gemeentelijke werkgever echt sociaal zijn, voer dat keurmerk dan als allereerste in bij het aanbesteden van het schoonmaken. Ach ja, weer  een nutteloos, geruststellend instrument wat de werkelijke harde, en neoliberale maatschappij moet verhullen.

(Bron: http://bit.ly/M4Ikya)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!