1-2tje: medezeggenschap en kringloop

Woensdag 11 juli 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook, je was aardig stoom aan het afblazen vorige week. Ik snap je wel, hoor. Sommige zaken worden gewoon niet goed uitgelegd, waardoor beelden ontstaan die je als gewone burger niet meer begrijpt. Van de andere kant: ik heb ook jaren in medezeggenschap op een school gezeten en af en toe dacht ik ook wel eens dat het een soort luilekkerland was voor docenten. Maar er is natuurlijk veel veranderd en bezuinigd.
Over park Berg en Bos gesproken: het was altijd al oubollig, dus Lumido past goed in het concept. Maar wel diep respect voor al die handen die het park gegraven hebben in de crisistijd vorige eeuw. Kunnen dit soort zaken vandaag de dag ook nog gaan gebeuren in Apeldoorn?

Het was wel erg gezellig met elkaar, afgelopen zaterdag bij de eetgelegenheid aan het kanaal. Maar ja, als een ober koffie over de benen van Anita gooit en niet eens excuses aanbiedt, vind ik dat niet echt fijn. Ik ben dan gewoon met stomheid geslagen. Voor mij een reden om daar nooit meer naar toe te gaan. Volgens mij moeten we daar nog eens iets mee gaan doen onder de titel Het lompste terras.

Het was afgelopen week wel een week van de oneliners. Ik heb er een paar genoteerd.
‘Wat mensen maken, stinkt gelijk.’
‘Leer naaien;  is lekker.’
‘De kerk heeft de zonden verzonnen en verzonden aan iedereen.’
‘Je twittert harder dan dat je praat.’
Grappig als je dit soort uitspraken hoort en dan moet ik daar wel even over nadenken.

Ik hoorde op het terras bij Sam Sam trouwens nog een leuke discussie over de kringloopwinkels in Apeldoorn. Ik dacht dat deze zwaar gesubsidieerd waren, maar nee hoor. Ze moeten de broek echt zelf ophouden. Er werken zelfs tientallen mensen daar. Diep respect voor allen die dit unieke concept ondersteunen en hieraan deelnemen.
Ik hoor overigens van veel mensen dat een bezoek aan de kringloopwinkel altijd goed scoort en menig mooi kledingstuk wordt daar weggehaald. Haal jij daar ook spullen vandaan of breng je deze daar naartoe? Ik bedoel geen lege wijnflessen natuurlijk, maar goed materiaal.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?