Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: afscheid

Vrijdag 24 april 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hey Peet,

Wat een prachtig nieuws deze week, dat onze vriend Jeroen Taalman is benoemd tot stadsfotograaf. Ik ben echt wel trots op hem! Een nieuwe functie, die hij zelf kan inrichten en bekleden zoals hij dat ziet. Ik weet zeker dat hij dat op een creatieve manier gaat doen.

Verder stond deze week voor mij in het teken van afscheid. Een goede vriendin van mijn schoonouders is overleden, gisteren ook de vader van een vriendin van mij. Het is soms pijnlijk om te zien wat voor strijd mensen in hun laatste levensfase moeten leveren.

Zelf heb ik afscheid moeten nemen van mijn collega. Mijn steun en toeverlaat, mijn maatje en degene waarmee ik zo verschrikkelijk de slappe lach kon hebben, dat bij allebei de tranen over de wangen konden lopen. Dat afscheid is niet definitief, wij zullen heus binnenkort in een andere setting (lees: terras in de zon) weer de slappe lach hebben samen. Maar de wereld op mijn werk zal er toch vanaf nu anders uitzien.

Ik heb wel eens gehoord dat iedereen die je ontmoet in je leven, een voorbijganger is. Sommigen lopen een stukje met je mee, anderen wat langer, sommigen lopen even mee, nemen dan een ander pad en zie je later toch weer op je weg. Ik weet niet of dat zo is, de theorie lijkt wel te kloppen. Ik hoop in ieder geval dat de mensen op mijn pad nog heel lang met mij mee wandelen.

Apeldoorn maakt zich intussen klaar voor de prinsennacht en Koningsdag. De kinderen op de basisscholen hebben vandaag Koningsspelen, op de middelbare scholen hebben de examenstunts alweer plaatsgevonden. Dat betekent dat de mei-vakantie in aantocht is. Ik wens iedereen een top-prinsennacht, een fijne Koningsdag en een hele fijne en relaxte vakantie. En zij die gewoon doorbuffelen, succes! Helaas zijn de weersvoorspellingen niet heel fijn. Dat is jammer, Koningsdag hoor je in mijn ogen in de zon en op een terras met vrienden door te brengen. Peet, heb je al een terras genomineerd voor de terrasverkiezing? Ik ben er nog niet helemaal uit, we hebben meer fijne terrassen in Apeldoorn!

Tot snel en liefs,

Jook

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?