1-2’tje: Back to the future deel 4

Maandag 28 september 2015

Door Peter Vroon

Het jaar des Heren 2134 was een jaar met vele mooie zaken. Theo Ronkes Agerbeek keerde terug om het zogenaamde 10-minutengesprek te volbrengen. Theo had geen vleugels, maar een Android telefoon, die overigens in dat jaar tot de antieke hulpmiddelen uit een vorige eeuw dateerde. Hij werd teruggeplaatst in de mondaine badplaats Beekbergen. De zee had haar intrede gedaan tot aan Beekbergen. De zee heette de Gelrezee. Kenmerkend was de regenjas die Theo droeg en hij viel echt op, omdat de temperatuur gemiddeld 34 graden was gedurende het hele jaar.

De overbevolking in de regio was schrikbarend, want heel de toenmalige randstad was verhuisd en deze mensen werden door de Apeldoorners gezien als vluchtelingen en asielzoekers. De regering zetelde nog steeds op het marktplein. Foto’s werden allang niet meer gemaakt, want ieder had een Google-implantaat als een soort cyborg. Foto’s maken was niet meer nodig, want alles werd automatisch geregistreerd en verhandeld aan de uberreich-regering in Brussel, waar koningin Maxima de 4 regeerde met ijzeren hand.

Theo was op zoek naar Gigant, maar dat heette nu het Medea Huisman Centre, vernoemd naar een beroemd fotografe uit de vorige eeuw. Je kon er nog wel koffie krijgen, maar verder niet, want betalen kon je alleen als je de implantaat had onderhuids . Theo had dit niet, dus kon hij niet kopen . Vervolgens ging Theo op zoek naar SamSam, maar inmiddels was dit een consulaat geworden van Kroatië.  Theo ging op weg naar Salon 1813, maar tot zijn schrik bemerkte hij dat dit een bedevaartscenrtum was geworden van ” De Theo Ronkes Agerbeek er was veel te beleven in Apeldoorn centrum “. De fans liepen allemaal in regenjassen en oude mobiele androïds in hun hand. Hopeloos verouderd, want bellen deed je met een drukknoppen in je oor. Al de fans droegen een scheiding in het haar en dit was geverfd in de kleur grijs. Het rare was dat al de fans iedereen uitnodigden om een ontbijt te komen eten bij de Hema.

De Hema was het enige wat nog herkenbaar was in 2134. Je mocht er alleen naar binnen als je een ” selfie ” maakte met het beroemde ” Theo ontbijtje “. De eigenaar van de Hema bleek een achter-, achter-, achter-, achterkleinzoon  te zijn van de beroemde kunstenaar ” Jack Liemburg” uit de vorige eeuw. De werken van Jack waren onbetaalbaar geworden. De regering wilde 2 nieuwe “Jacks” kopen, maar deze kostten 55 miljoen euri per stuk. Het werd Theo te veel en hij wilde weer terug naar de andere dimensie.

Opeens schrok ik wakker en realiseerde me dat ik in de trein zat naar Eindhoven op weg naar Cees de Wilde in Turkije.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!