1-2’tje: de benoeming van de “hartsfotograaf”

Woensdag 29 april 2015

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ja gaaf dat Jeroen stadsfotograaf geworden is. Hij kan op zijn unieke manier Apeldoorn op de kaart gaan zetten. En de commissie heeft een besluit in haar wijsheid genomen, helaas voor Roelof want hij viel buiten de boot. Zeg maar dat aan hem geen eer te behalen is. Hij heeft dit al prachtig zelf verwoord in zijn stukje. Nou ben ik altijd wel een fan geweest van Roelof. Hij is voor mij de unieke straatfotograaf die alle rafels wel kent en zichzelf nooit op de borst zal slaan. Hij is een man met een gouden hart en een eigenwijze kop waar de honden geen brood van lusten.

Dat maakt StrangeArt wel zeer uniek en tegelijkertijd irritant. Bij Roelof heb je haters en liefhebbers.  Maar Roelof kan gerust zijn, ik ga ook een prijs instellen voor de “hartsfotograaf ” en ik zoek nog een paar commissieleden die in ieder geval geen journalist, directeur van de fotovakschool en geen directeuren van musea en culturele plekken zijn. Nee, ik wil verslaafden, minima en psychiatrisch aangedane mensen in de commissie. Dan kan de commissie besluiten of StrangeArt  op de shortlist staat. Ik denk het wel. In de commissie mogen geen VVD-Drs zitten en geen PVdA-mensen want die hebben geen hart voor deze benoeming van ” Hartsfotograaf “.

StrangeArt krijgt dan 3 à 4 opdrachten waarin geen enkele rooie cent subsidie zit. Hij moet maar zien hoe hij aan zijn geld komt. De gemeente heeft immers de paar duizend euro reeds vergeven aan de andere functie van ” Stadsfotograaf “.
StrangeArt krabt zijn geld voor de opdrachten  maar zelf bij elkaar. Hij krijgt deze van de minima en het uitschot en de gebeukten  in onze samenleving wel geld of goederen.

Ik wens Jeroen en Strangeart succes met de mooie opdrachten voor de komende 2 jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!