1-2’tje: En….. Actie!

Woensdag 20 november 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peet,

Ja, dankzij de sociale media, kon ook jij in Pilzen er getuige van zijn hoe ik in Trier in het ziekenhuis (Notaufname) belandde. Wat een spektakel was me dat. Ik heb mezelf, mijn echtgenoot en onze vrienden, maar ook de achterban thuis, behoorlijk laten schrikken. Nu is het een kwestie van weer in balans raken en mijn energie bijtanken. Natuurlijk gaat me dat niet snel genoeg, maar de eerste stappen zijn er. Het was ontroerend om te zien hoeveel steun ik in de rug ondervond dankzij social media. Nu ben ik niet altijd fan van Twitter, ik vind het “elkaar 100x retweeten” en het elkaar veren in de reet steken soms ronduit irritant. Maar dankzij Twitter kun je soms op afstand deelnemen aan evenementen waar je fysiek niet aanwezig kunt zijn, en dat is wel weer heel erg leuk. Zo noem ik bij voorbeeld de SMC055 die maandelijks plaatsvindt, en via Twitter erg goed te volgen is, ook al ben je er niet bij. Gisteren was dat ook zo bij de Trendconferentie Apeldoorn. Ik heb genoten van het commentaar dat ik op Twitter kon lezen.

De toestanden m.b.t. mijn gezondheid de afgelopen weken, het feit dat ik me even rustig moest houden en me niet onafhankelijk kon gedragen, heeft me onzeker en kwetsbaarder gemaakt. Ook gevoeliger voor het leed van anderen. De ramp in de Filippijnen kwam aan bij me, evenals persoonlijk leed in mijn directe omgeving. En ik heb dan zoiets van “niet meejanken, maar actie”. Daarom is het zo fijn om te merken dat diverse lijntjes in het roparunteam de ECOrunners alweer gelegd zijn. Het back-officeteam is heel druk met het werven van fondsen, waaronder het organiseren van een benefietconcert. Aankomende zaterdag kun je ons in de Oranjerie vinden, tussen 12.00 en 15.00 uur. We zijn daar aanwezig om LED-hesjes te verkopen. Eigenlijk zou elke buitensporter in deze tijd van het jaar zo’n LED-hesje moeten dragen, voor zijn of haar eigen veiligheid. En dat niet alleen, ook voor andere verkeersdeelnemers is zichtbaarheid van lopers en fietsers heel prettig. Die zien zo’n sporter ruim vantevoren aankomen en krijgen geen hartverzakking als er ineens één vlak voor zijn auto loopt. Een deel van de opbrengst gaat daarbij ook nog eens naar de ECOrunners, die daarmee de Stichting Roparun steunen.

Verder pak ik alles gewoon weer op, wat ik 1,5 week heb moeten laten liggen; mijn werk bij de Belastingdienst, mijn activiteiten voor Apeldoorn Direct, voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest met mijn familie, activiteiten voor de ECOrunners… . Ik heb er weer zin in! Niet in de winterse buien die in aantocht blijken te zijn, maar ja, daar doe je toch niks aan!

Liefs en tot gauw,

Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!