1-2tje: even zaniken

Woensdag 29 augustus 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Ha Peter, ik denk dat ik vanochtend verkeerd ben opgestaan. Ik erger me dood vandaag, aan van alles. Het begint al met het voortdurende geklus en gekrijs van mijn buren, waarmee ik wakker werd. Het is er niet een, nee een heel pallet is constant aan het boren, schuren, schaven, weet ik veel wat ze doen. Het houdt nooit op! Voor een hoogsensitief persoon als ik is het gekmakend.

En dan kom ik op het winkelcentrum en zie ik de zogenaamde afvalstraat. Met recht afvalstraat. Iedereen die zijn meegebrachte huisvuil, flessen, blik, plastic meeneemt naar het winkelcentrum is niet bereid om het weer mee terug te nemen en pleurt het daar neer.  Of de containers nu vol zijn of niet.

Verder is er deze week de perfecte phonecompany, die mij beloofde dat ik voor 2 euro per dag kon internetten in het buitenland. En vervolgens een bedrag van mijn rekening afschreef dat hoger was dan mijn salaris. Dan wel de fout toegaf, maar er vervolgens een maand over wil doen om het terug te storten, zodat ze zelf een maand perfect rente kunnen trekken van mijn geld. Kan hun het schelen dat ik een maand geen salaris heb. Gelukkig ben ik geen alleenstaande moeder met slechts een parttime salaris, maar toch heeft het me woest gemaakt deze week.

En misschien zou ik het naast me neer moeten leggen, maar het heeft me uitermate geirriteerd dat onze 1-2tjes op dit medium als zoetsappig werden bestempeld. Ik weet het, het is een mening van iemand die jou of mij nog nooit in levende lijve heeft ontmoet, maar onze 1-2tjes zijn heel persoonlijk en het voelt toch als een oordeel. En dan het ergste nog, ik erger me dood aan mezelf. Zeg tegen mijn dochter dat ze soms eens iets strenger voor zichzelf moet zijn, maar pas dat duidelijk niet op mezelf toe, waardoor er nu een berg (schone) was ligt waar ik niet over heen kan kijken. Je vroeg in je vorige 1-2tje of ik het herken, dat je jezelf soms teveel op naait. Ja dus.

Zo, het lucht wel op, het even hier neerleggen. Terwijl ik dit schrijf zit ik met mijn laptop (die ik van de kenners niet zo mag noemen) en een verse kop koffie in de zon in mijn tuin. Ik probeer uit alle macht de herrie te negeren en bedenk me dat ik zeur. Mag best soms, even zeuren. Gelukkig ben ik positief genoeg om mezelf weer uit die zeur-modus te sleuren. Ik ga niet vertellen waarom ik reden genoeg heb om positief te zijn, stel je voor, zoetsappig….

Peet, ik ga gewoon lekker genieten van wat Apeldoorn mij biedt. Heb je de agenda gezien? Vooral dit weekend zit hij overvol!! En een zeer divers aanbod ook nog: bij CODA de vrijetijds- en cursusmarkt, politieke markt op het Raadhuisplein, de Oogstfair op het Hoogeland in Beekbergen, open huis in Markant, het bierfestival op het Marktplein om maar wat op te noemen. En dan natuurlijk de Kanaalconcerten, ofwel de Apeldoornse uitmarkt, het hele weekend, waar jij, ik en onze Gelrecollectief-collega’s het hele gebeuren fotografisch vastleggen. En waar mijn band, Handsome Molly op zaterdag aan het eind van de middag acte de presence geeft.

Maar eerst ga ik met hernieuwd optimisme me storten op mijn huisvrouwendingen die vandaag moeten gebeuren. Ben benieuwd hoe lang ik dat optimisme vasthoud.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!