1-2tje: Ik ben pissig

Vrijdag 6 juli 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Wat een pracht stuk heb je vorige week neergezet Peter! Het was afgelopen weekend goed om te zien dat Martijn van Duivenboden er weer was om het Drakenbootfestival te openen, samen met onze kersverse burgemeester. Het was gezellig, het Drakenbootfestival. Vrijdag heb ik gemist, maar zaterdag en zondag was ik aanwezig. Goede sfeer, goed georganiseerd, Apeldoorn bruist!!! Ik ga er verder niet op in, er is al zoveel over gezegd en gezien (filmpjes, foto’s van bijna al onze Apeldoornse collega’s) in de diverse social media, het is achterhaald nieuws inmiddels!

Ik heb me deze week opgewonden over het “ontslaan”  van de conciërges op de basisscholen. Daar is hier ook al over geblogt, maar ik kan er flink pissig over worden. In een vorig leven (dat toen ik een basisschoolkind had, vorig jaar nog), was ik lid van de MR van die basisschool. Je hoort dan veel, ook over de druk die op een directeur en de docenten op een basisschool staat. Er komt nog zoveel bij kijken naast het lesgeven. Als een conciërge ook nog mist, wie moet dan pleisters plakken, fietsen repareren, zoveel klusjes om en naast de school uitvoeren, ouders te woord staan. Een conciërge is onmisbaar op elke middelbare school, dat weet iedereen. Maar zeker ook op een basisschool is het eigenlijk niet te doen zonder conciërge. Ziet onze Apeldoornse politiek zoiets? Gaat het alleen maar over geld? Ik weet niet hoor, 200 miljoen tekort wordt maar geaccepteerd, en op deze onmisbare mensen wordt bezuinigd. Ik vind het triest.

Goed nieuws deze week ook Peter!!! In park Berg & Bos wordt het Lumido weer nieuw leven in geblazen. Dat vind ik nou zoiets leuks en nostalgisch. Misschien ouderwets en achterhaald, maar zo romantisch. Wie weet geeft men er een moderne twist aan en zo niet, ook niet erg. Sommige nostalgische dingen mogen blijven. Het sprookjesbos in de Efteling leeft ten slotte ook nog steeds.

Ik ga de komende maanden onze hoofdredacteur een beetje ondersteunen. Daar heb ik zin in! Maar mijn volgende 1-2tje komt van mijn vakantie-adres, uit het zonnige Zuid-Frankrijk. Ik wens vanaf deze plek iedereen die er al aan toe is een fantastische vakantie, degenen die nog moeten doorbikkelen omdat de rest al vakantie heeft, sterkte en iedereen een stralende zomer!!! Duim je met me mee Peet, dat we hier ook echt zomer zullen hebben?

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?