1-2’tje: Op z’n Frans

Woensdag 18 september 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook ,

Het is weer mijn beurt voor ons 1-2’tje. Wat is er weer een boel gebeurd in Apeldoorn.

Ik heb natuurlijk de presentatie van Wilco gemist met zijn nieuwe cd. Een goed stukje vakmanschap en promotie via de social media. Wilco is een Apeldoorner zonder poeha en opsmuk. Zoals ik hem bekijk is hij puur een vakman.

Volgens mij was jij afgelopen weekend ook niet in Apeldoorn, maar in het heerlijke Madrid. Heb je genoten? Volgens mij wel, als ik de vele foto’s zie. Ik ben blij om op die manier te hebben mogen meemaken wat jullie hebben gedaan. Je voelt een beetje alsof je mee bent op reis. Terwijl ik je dit schrijf, zit ik zelf nog in Noord-Frankrijk, samen met Christien, in een klein Fermette. Dit is een soort Frans keuterboerderijtje uit 1850. Met een houtkachel. Ik ben druk met hout halen en zorgen dat het vuur aanblijft, maar zoals ik verwacht had is mijn ‘alles’ er beter in dan ik om het vuur aan te houden. Dit geeft mij dan weer de gelegenheid om hout te kunnen sjouwen.

Tja, en natuurlijk ga ik je verjaardagsfeestje missen komend weekend, want ik ben dan nog net in Frankrijk. Ondertussen ben ik hier nog wel druk geweest met de lijst van bloggers en fotografen voor de komende maanden.

Trouwens, ik vond de Kanaalconcerten goed in elkaar steken. We hebben als Gelrecollectief onze bijdrage kunnen leveren aan een evenement dat niet alleen de culturele incrowd trekt, maar vooral de gemiddelde Apeldoorners. Theo Gerritsen heeft weer een monsterklus gedaan samen met de vijftig vrijwilligers. Ik kan je zeggen dat ik trots op Apeldoorn ben en dat ik kan zeggen dat we het goed doen in deze stad.

O ja, Jook. Ga je ook naar het kookweekend van Rob en Corinne in hotel Abbekerk? Rob en Corrinne gaan voor ons koken. Ik vind dat zo hartverwarmend dat deze twee mensen dit voor ons allen gaan doen!

Liefs,
Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!