Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: Openingen

Donderdag 11 oktober 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Ha Peter, zozo, dus jij hebt HEM al, de nieuwe iPhone5? Ik ben benieuwd hoe die nieuwe iPhone je bevalt. Het houdt de gemoederen nogal bezig, dat nieuwe apparaat. Ik hou me voorlopig nog maar even bij mijn gedateerde iPhone4. Niet eens 4s dus. Boeit me ook niet, ik ben in dit geval duidelijk geen early adapter. Het is me deze week wel opgevallen hoe afhankelijk we met z’n allen zijn geworden van onze mobiele datadevices. Daar maak ik mezelf ook schuldig aan; als ik naar mijn werk rijd vanuit de Maten naar Apeldoorn West en ik ben er bijna, en ik merk dat ik mijn telefoon vergeten ben, rijd ik rustig terug naar huis terug om hem op te halen. Ik zal wat missen zeg. Ook dochterlief haar telefoon functioneert even niet. Niet te genieten, haar sociale leven ligt op z’n gat volgens haar.

Wat de gemoederen in Apeldoorn nog meer bezig houdt, is de afbraak van sportvoorzieningen. Honkbalvereniging Robur roept alle sportverenigingen op om donderdag te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen. Ik snap die verenigingen heel goed dat ze protesteren. Het is zonder subsidies e.d. al zo moeilijk om het hoofd boven water te houden. En genoeg leden te krijgen en te behouden. Sporten is belangrijk, vooral voor onze jeugd. Zeg ik, terwijl ik zelf helemaal niet sportief ben. Maar ik zie wel het belang ervan in. Ik hoop dan ook dat de opkomst bij de protestactie donderdagavond op het marktplein enorm zal zijn.

Ik vond de laatste poll op Apeldoorn Direct erg toepasselijk. Wat vindt u van pepernoten in september… Het merendeel van de stemmers is het met mij eens, belachelijk. Ik weiger ook, ik koop ze niet voordat de goedheiligman ons land binnen is gekomen. Dat ze toch bij mij in de keukenla lagen was dankzij oma, die haar kleindochter wat gunde.

Ga je nog wat leuks doen dit weekend? Er is genoeg te doen in en om Apeldoorn. Ik zie je waarschijnlijk bij de opening van Jack’s galerie. Leuk en gezellig, drinken we een wijntje en dan kan ik je iPhone eens van dichtbij bewonderen. Een andere opening, is die van de parkeergarage op de Eglantier. Er zal eens een keer een eind komen aan al die bouwactiviteiten op ons winkelcentrum. Het wordt wel mooi, dat moet gezegd worden, en na het openen van de vergrote parkeergarage, zal het parkeerprobleem ook kleiner worden. Tot gauw Peet!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?