1-2tje: respectloos modder gooien

Woensdag 20 juni 2012

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hey Peet! Het was gezellig op de BorrelNood, op echt een prachtige locatie!! Onze Ingeborg is prachtig vastgelegd door Niels, zo leuk om terug te zien…. En het was zo bijzonder om je te realiseren dat je gewoon midden op het Kanaal stond te dansen op echt keigoede muziek!

Ook ik voel me thuis in Apeldoorn. Dat komt vooral door de fijne mensen die ik hier om me heen heb, jij noemde ze al, onze vriendengroep, ik voeg daar ons Gelrecollectief aan toe. Waar iedereen recht heeft op zijn mening, waar iedereen in zijn waarde wordt gelaten, waar we ontzettend met en om elkaar kunnen lachen onder het genot van een hapje en een drankje.

Datzelfde gevoel heb ik in de redactie van Apeldoorn Direct. We zijn het niet altijd met elkaar eens, dat hoeft ook niet, beter zelfs van niet, zo ontstaan nieuwe en creatieve ideeën. We kunnen elkaar wel altijd alles zeggen in alle eerlijkheid. We hebben respect en waardering voor elkaar en we weten  wat we aan elkaar hebben en ook in de redactie hebben we heel veel lol met elkaar.

Weet je Peet, het valt me op en het stoort me dat de laatste tijd in de buzzes op artikelen hier op Apeldoorn Direct zoveel met modder gegooid wordt, off-topic hatelijkheden over en weer worden gesmeten, over taalfoutjes wordt gevallen. Ik vind dit een prachtig medium, echt super dat over alles gesproken kan worden, waarbij het de achterliggende bedoeling is om te verbinden. Maar ergens lijkt het mis te gaan. Ik vind het vreselijk om te lezen hoe respectloos er soms gereageerd wordt. Wat moeten we daarmee? Reacties verwijderen kan niet, het is een vrij medium, maar ik vind ook niet dat alles maar gezegd moet kunnen worden.

Peter, ik zwengel de discussie maar eens aan, ben benieuwd naar de reacties, wie weet komt iemand met een briljante oplossing!!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?