1-2’tje: Valentijn

Woensdag 11 februari 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hoi Peter,

Het spijt me, ik heb me kostelijk vermaakt over het feit dat jij (en je was echt niet de enige hoor) echt geloofde dat ik de 10 Engelse Mijl tijdens de Midwintermarathon gelopen had. En dat in 1 uur 30. Ik snap dat je me frauduleus vindt, maar dat ben ik natuurlijk niet. Ik heb er niets aan gelogen, ingecheckt bij de Midwinter op Facebook, en ik was daar ook daadwerkelijk. Met een medaille, die had ik ook echt even. Ik hield hem even vast voor een vriend die de 10 EM wèl had gelopen (en niet onverdienstelijk ook nog) en die wat warms aan wilde trekken. Dat mensen bij dat beeld aannamen dat ik dus die afstand zou hebben gelopen, vind ik nog steeds enorm grappig. Iedereen die mij kent Peet, weet dat hardlopen en ik geen match hebben. En dat voorlopig ook niet krijgen. Pffffff, ik ben al zoveel bezig met dat lijf van mij en hoe het werkt (of juist niet), ik ga me dat soort dingen er niet ook nog eens bij opleggen. Dan wordt mijn focus wel heel beperkt.

Over focus gesproken, heb je gemerkt dat Nederland in de ban van Valentijn is? Dat moet haast wel; de hartjes, kusjes en weet-ik-veel vliegen je om de oren. Zelfs bouwmarkten komen er in hun advertenties niet meer onderuit. Ik vind het belachelijk. Valentijn vind ik leuk hoor, zoals het bedoeld is. Wat is er nu leuker als je puber, jongvolwassen of oudere single bent en er ligt een anonieme kaart in je brievenbus, of er wordt een bos bloemen zonder afzender bezorgd. De geheimzinnigheid die daarbij hoort en het idee dat je een aanbidder hebt, dat is spannend en leuk. Maar hoe de commercie deze op zich leuke dag weer heeft overgenomen, vind ik jammer. Gesettelde stellen hebben, naar mijn mening, genoeg momenten om hun liefde te vieren, en dat hoeft dan van mij niet ineens massaal met zijn allen tegelijk.

Er zullen zaterdag weer heel wat harten gebroken worden; mensen die niets in hun brievenbus vinden, die geen bloemen bezorgd krijgen, zich daarom eenzaam voelen. Partners die iets verwachten van hun wederhelft, omdat het nu eenmaal Valentijnsdag is, en er gebeurt niets, omdat de wederhelft niet meedoet aan het commerciële geweld. Maar het is goed voor onze economie! De horeca en de handel varen wel bij dit fenomeen. Weet je Peet, als we nu dit jaar toch eens allemaal massaal meedoen, en onze geliefden allemaal een cadeau geven, dat we aanschaffen bij de V&D of de Blokker…..

Happy Valentine!!

Liefs, Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!