1-2’tje: Van newbie tot blote expo

Woensdag 21 augustus 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ik was onder de indruk van je stukje over prins Friso en je gevoel dat je erbij had. Soms lijken zaken zo oneerlijk. Oneerlijk dat twee meisjes hun papa moeten missen en Mabel haar man. Het leven gaat dus gewoon door, zoals je ziet.

Alle grote en kleine dingen gaan door. Het werk gaat door, de liefde gaat door, de bioscoop gaat door, saaiheid gaat door, muziek gaat door. Oftewel: de cirkel draait gewoon door. Wat me wel opviel is dat we een origineel echtpaar in Apeldoorn hebben, namelijk Rob en Diana. Heerlijk, Rob noemt zichzelf een newbie in Apeldoorn. Daar geniet ik nou van, want hij heeft een frisse kijk op de Apeldoornse zaken. Het stukje op Apeldoorn Direct over het Oranjepark is er een voorbeeld van.

Overigens ben ik dit jaar geen één keer naar het Oranjepark geweest. Maar ja, via Facebook is het ook niet nodig om daar naar toe te gaan. Alles word je voorgespiegeld. Scheelt weer sociale contacten op de zondagmiddag.

Trouwens, komende zondag geeft Angela zich bloot bij de nieuwe expo in Art café Sam Sam. Ben heel benieuwd naar haar foto’s. Alle modellen zullen goed gekleed aanwezig zijn. Ik denk dus ook dat alle bezoekers van het Oranjepark in Sam Sam zullen zijn. Kunnen ze hun hapjes meenemen naar de Sam. En geloof me, Rob en Diana zullen er ook zijn, hoor. Kun je ze gelijk een hand schudden. Geer en ik zullen er ook zijn om de foto’s van alle Apeldoorners en newbies te maken. Een moment van zien en gezien worden. En natuurlijk om de mooie foto’s te bekijken.

Vandaag mag ik weer voor controle van mijn kanker-operatie. Zeg maar vijf jaar onder controle. Het gaat goed hoor, Jook. Het heeft me nieuwe inzichten opgeleverd: meer emoties tonen, huilen, meer zelfspot, meer afgewogen qua energie. Saamhorigheid met andere ex-kankerlijers, nog meer genieten van elke dag, de alto’s die mij de les lezen nog meer negeren. Echt op tijd gaan slapen. Al met al brengt dit meer balans in het leven. Niet dat je van kanker iets kunt leren, hoor. Dat is gewoon een kloteziekte die niet in een mens hoort. Maar we weten allebei dat in de beperking ook de uitdaging en kracht ligt. En voor onze kracht mogen we gaan. De toekomst ligt aan onze voeten, ook als anderen iets van ons vinden. We gaan gewoon door. Geen keukentafel is te klein.

Volgens mij gaan we elkaar ergens volgende week zien op een feestje bij onze gezamenlijke vriendin. ‘Roseetje indoen’, heet dat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!