1-2’tje: You Powergirl

Woensdag 21 oktober 2015

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Wat heel naar voor jou dat je met je oogproblemen zit. Dat geeft echt veranderingen in hetgeen je wilt doen. Zo zie je maar dat zaken soms heel standvastig kunnen lijken, maar dat er tegelijkertijd een periode kan zijn van kwetsbaarheid.

Ik merk wel dat jij weet hoe je met tegenslagen om moet gaan. Het is niet altijd gemakkelijk, maar je gaat niet om de moeilijkheden heen. Jij weet  zaken krachtig om te buigen naar iets positiefs, “you powergirl”. Dat is sowieso goed, om als er zaken spelen er over te praten en het te uiten. Omstandigheden kunnen veranderen en ook ik vind het belangrijk om je aan je naasten  te kunnen vasthouden. Je geliefden zijn zo nauw met je verbonden dat dit je sterker kan maken met elkaar om moeilijke omstandigheden om te buigen naar uitdagingen.

Er zijn genoeg uitdagingen in het leven. Een uitdaging is vind ik altijd om als ik ’s morgens opsta, de dag te begroeten en af te spreken er een mooie dag van te maken, waarin ik wat kan betekenen voor mijn omgeving. Ik heb wel ontdekt dat geven belangrijker is dan alleen te ontvangen. Geven in de zin van je medemens iets positiefs geven, in de vorm van een glimlach, een positief woord of simpelweg de deur open te houden voor iemand. Het gaat in het gewone leven om de alledaagse dingen.

Nou Jook, maak er iets van vandaag en laat de wereld een  “poepie ruiken ”

Liefs. Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!