1-2tje: Zal ik de groeten doen aan Cees uit Kas?

Woensdag 29 mei 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Wat was het mooi met Pinksteren en de afgelopen week. De Roparun en de teams die door Apeldoorn kwamen: ik vond het super. Toen ik de film van Jeroen Taalman zag hield ik het niet droog, hoor. Zeg maar: de sluizen open bij mij. Soppen, heet dat dan.

De afgelopen week draaide Apeldoorn door met onder andere leegstaande panden die als winkel gebruikt werden voor drie dagen. Weer een mooie manier van samenwerken. Twee fotografencollectieven en een aantal andere fotografen die met in totaal elf mensen opnieuw aantonen dat samenwerking versterkt. Ik merkte wel dat iedereen in de stad moet wennen aan dit concept. Maar ik vind het zeker voor herhaling vatbaar.

Jook, we gaan trouwens weer starten met de voorbereidingen voor Help-Portret dat op 7 december gehouden gaat worden. Ik heb er weer zin in om dat te gaan opzetten, om met elkaar de gezamenlijkheid weer eens te laten zien in de praktijk. Het blijkt maar weer eens als de goede wil er is en de inzet getoond gaat worden, er zo veel meer mogelijk is.

Ik ga trouwens Met Gerard Oltmans naar Cees toe in Kas. We vertrekken vrijdag om samen een week met Cees te gaan fotograferen. Cees is een Apeldoorner die ‘in den Vreemde’ woont. Samen met Cees ga ik namelijk een tentoonstelling voorbereiden die in januari 2014 wordt getoond in ‘De Sam’. Misschien ga ik wel in Kas lantarenpalen omwinden met breisels en andere kunstvormen. Nee, dat doe ik dan toch maar niet. Geeft zo reacties van allerhande aard.
Ik ga je wel laten weten hoe het met Cees uit Kas is. Uiteindelijk gaan we op werkbezoek namens ? … Betaald door …
Tenslotte moet het iets met Apeldoorn te maken hebben. Cees is ook zo’n markante Apeldoorner die ook graag prikkelt en mooie dingen wil doen. Nou Jook, daar wil ik me wel voor lenen, hoor: om creatieve zaken op te starten en te ontwikkelen.

Peter Vroon

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!