1-2’tje: Zorgboeren en VVD-water

Woensdag 18 maart 2015

Door Vroonphoto

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Inderdaad de kunst hoe regels te hanteren is een manier om vrijheid te blijven houden. We spreken met elkaar over deregulering van allerhande zaken, maar het tegendeel gebeurt. Kijk maar eens naar de wet WMO, waarin alle zorg naar gemeenten gaat. Gemeenten die alles uit de kast moeten halen om alles netjes te regelen. Zorginstellingen die alles in het werk moeten stellen om alles ordentelijk te houden en op tijd de rekeningen de deur uit te krijgen. Opeens worden mensen zoals Paul Blokhuis heel belangrijk, omdat zij nu aan het stuur staan om het geld te verdelen. Ik ben benieuwd hoe Paul hiermee omgaat richting de zorgverzekeraars en de instellingen. Zijn onze Apeldoornse ambtenaren nu opeen ” zorgboeren ” aan het worden? De gemeente als uitzendbureaus en als geldschieter naar de mensen die afhankelijk van zorg zijn en worden.

Vroeger bestond er zoiets van “schoenmaker blijf bij je leest”. Nu lijkt het erop dat de schoenmaker geen leest meer heeft, maar een soort veredeld manusje van alles aan het worden is.

Vandaag zijn de regionale verkiezingen. Heb jij ook al gestemd Jook, of doe je niet stemmen vandaag?
Wel lastig om te kijken wat er regionaal gebeurt en wat de gevolgen zijn voor Apeldoorn. Ik heb er eigenlijk geen idee van wat voor type beslissingen voor onze stad gevolgen hebben. En dan de waterschapsverkiezingen? Weet jij wat die doen Jook?

We betalen wel maandelijks aan het waterschap. Maar ja, dan helpen we Victor Doorn ook de winter door als Dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe.  Dat lijkt me straks ook een leuk baantje:  Dijkgraaf Vroon of Dijkgraaf Joke de Wolde-Kiers. Zullen we daar voor gaan opteren?  Het lijkt me wel wat: linten doorknippen en op feestjes lopen op kosten van de gemeenschap. Want ja, het waterschap kent ook politieke voorkeuren. Wat wil je:  VVD-water of CU-water. we hebben nog geen PVV water in het waterschap?  Nou, laten we het water gewoon maar gebruiken voor de dorst .

Liefs

Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?