10 november: Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 28 oktober 2016

Door de Kap

de Kap

Voor iedereen die zorgt voor een ander is er op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Apeldoorn draagt mantelzorgers een warm hart toe en steunt hen graag. Meerdere Apeldoornse organisaties werken samen om mantelzorgers die dag graag in het zonnetje zetten. Mantelzorgers krijgen de gelegenheid voor een gratis ontspannende avond uit in Orpheus met onder andere een buffet en een theatervoorstelling van Marc de Hond.

Programma
Mantelzorgers worden vanaf 17.00 uur ontvangen met een drankje in de foyer van Orpheus. Muziektheatergroep MuSeSi zal de avond openen. Na het diner treedt Marc de Hond op met zijn nieuwe voorstelling Wie bang is krijgt ook klappen, een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, angstzaaiende politici, spinnen, slangen, wilde dieren, exotische ziektes, de dood of mannen in een rolstoel.
Rond 21.30 uur is er gelegenheid voor een dansje op muziek van de Belastingdienstband.

Mantelzorg doe je samen
De avond in Orpheus is voor alle mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn gratis toegankelijk.
Het landelijke thema van dit jaar is ‘Mantelzorg doe je samen’. De mantelzorger mag iemand meenemen die bijspringt, ondersteunt, een helpende hand of luisterend oor biedt. Dat kan een (schoon)zoon/dochter, vriend(in), broer, zus of buurvrouw zijn.

Ik? Mantelzorger?
Zorgen voor je partner, ouder of kind lijkt vaak vanzelfsprekend. Het komt op je pad. Soms heel geleidelijk, soms van de ene op de andere dag. Ben je dan mantelzorger? Mensen herkennen zich vaak niet in de term mantelzorger: ‘Dit doe ik gewoon.’ Ze zorgen langdurig en intensief voor iemand uit hun eigen omgeving die door beperking, ziekte of ouderdom ondersteuning nodig heeft.
In Nederland zijn zo’n vier miljoen mensen die zorgen voor hun ouder, partner, kind, broer of zus, goede vriend(in). Zij zijn de spil in de zorg, betrokken bij huishoudelijke taken en lichamelijke verzorging, regelen financiën, maken afspraken met hulpverleners, regelen vervoer en noem maar op. Dit doen ze vaak in combinatie met betaald werk en/of het runnen van een gezin.

Aanmelding en informatie
De Dag van de Mantelzorg vindt plaats in Theater & Congres Orpheus, Churchillplein 1, 7314 BZ in Apeldoorn.
Belangstellende mantelzorgers kunnen voor meer informatie kijken op www.dekap.nl. Aanmelden voor de voorstelling in Orpheus kan tot en met 3 november. Let op: er is een beperkt aantal kaarten!
Contactpersoon is Karin Fennes van de Kap. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (055) 529 55 27.

De Dag van de Mantelzorg Apeldoorn 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:
De Belastingdienst, Gemeente Apeldoorn, GGNet, de Kap, Markant, MEE Veluwe, Orpheus, Reinders Makelaardij Apeldoorn, Stichting Vrienden van de Kap, Stimenz en de Zorgmensen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!