Rode lintjes voor Apeldoornse Autisten Soos

Maandag 15 februari 2016

Door Redactie

GroenLinks Apeldoorn

Sinds 2010 bezorgen fractieleden van GroenLinks taarten met opdruk en rode lintjes bij Apeldoornse organisaties die zich ‘met hart & ziel’ inzetten voor de Apeldoornse samenleving. Op vrijdagavond 12 februari 2016 bezocht de fractie daarom AAS: de Soos voor autisten aan de Pinksterbloem. Uit handen van fractievoorzitter Ariane van Burg ontvingen de vrijwilligers het ‘rode lintje’. Samen met de soosbezoekers en vrijwilligers genoten de fractieleden van de gezelligheid, koffie, thee én de meegebrachte Valentijnstaart.

Over de AAS: De soos is bijna 12 jaar geleden opgericht door José Jansen vanuit het Maatjes project. De soos draait op 1 beroepskracht en voor de rest vrijwilligers. Er zijn al twee vrijwilligers vanaf het begin werkzaam. Roy, de beroepskracht die onlangs gestopt is, is de stabiele factor geweest in de soos. In de afgelopen 12 jaar (dat zijn bijna 300 bijeenkomsten) heeft hij er hoogstens 5 verstek moeten laten gaan. Maar volgens Roy is de soos niks zonder de vrijwilligers. Deze dragen de bijeenkomsten en zorgen er voor dat alles in goede banen gaat en dat de cultuur en gezelligheid geborgd worden.

Eerder bracht de fractie van GroenLinks taarten bij de Voedselbank, de C1000 filialen (betrokkenheid Voedselbank), Stichting Present, crisisopvang Lichtpunten, CODA, Gigant, de Wenumhoeve, Dakloos Apeldoorn, de WMO raad en Real-X.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!