11e Brainstorm Festival in Gigant

Zondag 11 november 2018

Door Ernst van Rossum

Twee dagen Metal van een goede kwaliteit. Dit jaar was het de 11e editie van dit druk bezochte festival. Ook dit jaar weer publiek uit binnen- en buitenland.

Je komt hier niet de doorsnee Metalbands tegen maar de organisator heeft wel weer verrassende bands naar Apeldoorn gehaald. Op vrijdag avond speelde er 4 bands op de MainStage die alle vier van goede kwaliteit waren. Het publiek genoot zichtbaar van wat er op het podium werd aangeboden.

Zaterdag om 14:15 werd het spektakel hervat met ook weer leuke bands en in de theaterzaal was, zoals gebruikelijk voor Brainstorm altijd een informatief gedeelte. Dit jaar was er een presentatie over ‘kanker-koekjes’. Veel mensen die kanker hebben, kunnen niet meer genieten van lekker eten. Door de ziekte en de medicijnen die ze krijgen, verandert hun smaak. Ze proeven regelmatig een metaalachtig-smaakje. De meeste mensen die niet ziek, staan daar nooit bij stil. Voor hen is nu een speciaal koekje gemaakt, zodat zij ook weten hoe dat is.

‘Metaal-smaakje’

In het koekje zit boter, bloem, suiker, eieren, wat zout en het stofje spilanthol. Dat zorgt voor een tinteling in de mond. Veel mensen die het koekje hebben geproefd, herkennen inderdaad een droge en metaalachtige nasmaak. Niet echt lekker dus.

Ook in de foyer van Gigant was er van alles te doen, CD en merchandise stands en een bijzonder collectie Filmposters. Dit jaar waren er ook weer Meet & Greets met een aantal bands in de foyer.

Ik kon helaas niet het volledige programma bekijken maar moet toch concluderen dat de organisatie puik werk heeft afgeleverd bij deze 11e editie. Een dikke pluim en op naar 8 en 9 november 2019 weer in dit theater.

Brainstorm Festival, Gigant Apeldoorn, vrijdag 9 en zaterdag 10 november

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!