13e editie Plugged in Gigant

Zaterdag 10 november 2012

Door Joke de Wolde

Vrijdag was de 13e editie van Plugged!! 6 bands uit Apeldoorn en omstreken mochten tegen elkaar strijden om de eerste prijs, de Vilmos Pluim-prijs.

Het aanbod was gevarieerd, rockers, rappers, een singer/songwriter, van alles kwam voorbij om het de jury moeilijk te maken. De jury was deze editie van Plugged uitgebreid: Rob Jeursen en Martin de Bes van Bandplanner, Randy Gasper namens USApeldoorn, Peter Vroon, Lonneke Scholten, Harald Wind en Waldo Volmer gaven hun, soms ongezouten, mening! Door een aantal juryleden werden ook prijzen ter beschikking gesteld: Bandplanner gaf een promotiepakket, bestaande uit posters, flyers etc. ter waarde van 500 euro, Peter Vroon een gratis fotoshoot en Harald Wind een echte Doodad-Guitar.

Het was jammer dat het, vooral in het begin van de avond, rustig bleef in Gigant. Het publiek leek aanvankelijk grotendeels te bestaan uit aanhang van de deelnemende bands. Later op de avond werd de popzaal gelukkig voller. Gezellig was het wel! Ik heb me kostelijk vermaakt en genoten van de deelnemende bands en solist.

Winnaar werd uiteindelijk pop/rockband Orange Fox. Deze band deed ook mee aan een vorige editie en had de adviezen van de jury blijkbaar opgevolgd. Tweede werd de hardrockband Chariton. En wat een stoere hardrockchick heeft die band als frontvrouw zeg!!! Singer/songwriter Tom Haze ging met de derde plaats naar huis. Ook hij had al eerder meegedaan. Tom was de favoriet van de jury, echter de stem van het publiek telde ook en het publiek koos voor Orange Fox.

Ik vind het een leuk initiatief, Plugged! en terecht dat het al voor de 13e keer plaats vindt. Hoop de volgende keer op wat meer publiek, aan de publiciteit die er voor af aan gegeven is, kan het niet liggen en ook niet aan de organisatie of de locatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?