Politie zoekt getuigen van aanrijding brandweerwagen

Donderdag 19 juni 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Apeldoorn – Bij een aanrijding tussen een brandweerwagen en een vuilniswagen op de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn zijn dinsdagmiddag 10 juni drie personen gewond geraakt. De politie onderzoekt het ongeval en is op zoek naar getuigen.

De aanrijding vond plaats op de kruising van de Laan van Malkenschoten met de Kayersdijk. De brandweerwagen reed op de Laan van Malkenschoten en was met zwaailichten en sirenes onderweg naar een spoedmelding van een autobrand op de A50. Door nog onbekende oorzaak kwam de brandweerauto met de vuilniswagen, die op de Kayersdijk reed, in botsing.

In de vuilniswagen zaten een chauffeuze en haar bijrijder. In de brandweerwagen zaten op het moment van de aanrijding zes personen. Door de botsing kwamen de bijrijder van de vuilniswagen en de chauffeur van de brandweerwagen bekneld te zitten. Zij zijn beiden door brandweerpersoneel bevrijd. De chauffeuze van de vuilniswagen liep verwondingen op door rondvliegend glas. Alle drie personen zijn overbracht naar een ziekenhuis. De afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft ter plekke onderzoek verricht. Beide voertuigen zijn door een sleepbedrijf weggesleept.

Getuigen gezocht

Bij ongevallen spreekt de politie vaak ter plekke al met de nodige getuigen. Bij dit ongeval waren ter plekke maar heel weinig getuigen aanwezig, en daarom is de politie nog steeds op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van dit ongeval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 19-06-2014 | 17:01

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?