Help de bevolking van Oekraïne

WSV bestuur neemt maatregelen naar aanleiding van vechtpartij

Maandag 24 november 2014

Door Redactie

© WSV

Naar aanleiding van alle commotie omtrent de voetbalwedstrijd tussen sv Helios en WSV heeft WSV afgelopen vrijdag een persbericht naar buiten gebracht. Diederik Bos, Voorzitter afdeling voetbal, licht hierin toe hoe WSV tegen de situatie aankijkt en welke maatregelen zij hebben getroffen. 

Dat het voetbalbestuur van WSV niet trots is op de aanleiding van de gestaakte bekerwedstrijd tussen sv Helios en WSV afgelopen zondag mag duidelijk zijn. Het voetbalbestuur heeft hiervoor haar verantwoordelijkheid genomen daar waar het kon en heeft intern maatregelen getroffen. Het bestuur heeft eerst de tijd genomen om alle feiten en omstandigheden zorgvuldig te onderzoeken alvorens naar buiten te treden

WSV is een kloppend voetbalhart met 1300 leden en er gebeuren veel goede zaken o.a. onze jeugdopleiding die op landelijk niveau speelt, de harmonie die we hebben laten zien samen met de gemeente Apeldoorn en de KNVB gedurende de herdenkingswedstrijd rondom de MH 17 ramp en ons omgekomen lid. “Sportief Coachen”, de KNVB cursus wordt regelmatig bij ons gegeven, wij zijn de eerste amateurclub in Nederland die met de SMIPE methodiek werkt, een door de KNVB geprezen manier van begeleiden van spelers. Zowel collectieve als individuele begeleiding van spelers met een soms te kort lontje. Maar ook vanuit positieve ontwikkeling als mens binnen de context van een leven lang leren. Daarnaast is top scheidrechter Erik Braamhaar bij ons geweest om het Spelregel Café van de KNVB te presenteren. We willen meer zijn dan alleen het faciliteren van voetbal. Immers in het woord vereniging zit het woord verenigen. Echter op 16 november is het goed misgegaan binnen dit kloppende voetbalhart. Dit zullen we moeten accepteren, hiervan leren en de consequenties moeten aanvaarden.

Als voetbalbestuur kunnen we concluderen dat WSV ook zelf schuld betreft en dat wij de sancties zullen accepteren. Als WSV geloven wij in collectief straffen en niet in het individu. WSV heeft besloten dat de gehele 1e selectie verplicht wordt gesteld tot het volgen en uitvoeren van de volgende maatregelen.

  • De groep zal op eigen kosten een uitgebreide training moeten ondergaan op het gebied van agressie reductie en conflictbeheersing.
  • De groep wordt verplicht gesteld tot het behalen van het KNVB spelregelbewijs
  • De groep zal verplicht worden gesteld om meerdere wedstrijden te fluiten per speler rondom wedstrijden van onze F,E en D – jeugd.
  • Organiseren van een voetbal dag voor onze jeugd bij WSV.
  • Johan Masselink is zijn aanvoerderschap afgenomen.
  • Ondanks dat de KNVB heeft besloten dat WSV spelers genoteerd op het wedstrijdformulier wel in WSV zaal 1 mogen spelen trekken wij deze spelers als vereniging terug parallel aan het opschorten van de KNVB van de wedstrijden van WSV veld 1. Ook hier geldt dat deze spelers net als hun voetbalvrienden niet hun geliefde spelletje kunnen spelen.

Omdat we denken dat het leermoment van deze gedragingen bijdragen tot verdere ontwikkeling van deze talentvolle maar soms ook temperamentvolle groep is besloten tot collectief straffen. Verantwoordelijkheid voor en door elkaar. De WSV selectie is vol berouw en de verslagenheid is groot binnen de vereniging dat dit ons is overkomen. Echter spelers wegsturen die tot de WSV familie behoren past niet bij dit bestuur.

Verder zal het bestuur van WSV verder in conclaaf gaan met het bestuur van Helios hoe wij gezamenlijk aan de toekomstige onderlinge wedstrijden een “fair play” tint kunnen geven. Dit hebben we reeds op maandag, de dag na het incident, met het Helios bestuur besproken. 

Het bestuur heeft gemeend zeer uitvoerig en transparant te communiceren binnen en buiten de vereniging waarbij wij niet gevoelig zijn voor andere meningen over deze transparantie. Ondanks deze deuk blijven onze ambities en ingezette koers recht over eind staan en zullen we de opgelopen schade moeten herstellen. Namens het bestuur, spelers en begeleiding bieden wij ons excuus aan, aan onze leden en Apeldoornse voetballiefhebbers.

 

Heeft het WSV bestuur de juiste maatregelen getroffen? Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Laat het weten in een reactie.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?