Politienieuws: Aanhouding voor diefstal scooters

Vrijdag 8 mei 2015

Door Redactie

De politie heeft maandag 4 mei een 17-jarige man aangehouden voor diefstal van scooters. De jongen krijgt proces-verbaal.

Een opmerkelijke samenloop van omstandigheden leidde maandag 4 mei kort na het elkaar tot het aantreffen van drie gestolen scooters.
Agenten kregen rond 12.30 uur de melding dat onbekenden op de Felualaan in Apeldoorn hadden geprobeerd een scooter in brand te steken en daarna waren weggereden ook op een scooter. Een getuige kon de brand tijdig doven en belde de politie. Het bleek om een gestolen scooter te gaan.

Kort daarna werden de agenten geroepen naar een woning aan de Soerenseweg. Daar bleek de avond ervoor een (andere) scooter gestolen te zijn vanuit de garage. Bij het opnemen van de aangifte stuitten de agenten in de desbetreffende garage op twee scooters die van diefstal afkomstig bleken.

Aanvullend onderzoek wees uit dat een medebewoner van degene die aangifte deed, vermoedelijk de scooters had gestolen. Deze medebewoner, een 17-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden. De politie onderzoekt of hij ook verantwoordelijk is voor de diefstal en brandstichting van de scooter op de Felualaan.
De scooters zijn terug naar hun rechtmatige eigenaren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!