Aanpak binnenstad bittere noodzaak

Woensdag 20 september 2017

Door David Levie

Archief

De binnenstad van Apeldoorn schreeuwt om een grondige opknapbeurt. Vier oud-burgemeesters van Apeldoorn en de huidige, John Berends, laten hierover geen enkele twijfel bestaan.

Auteur Arnold Zweers laat de gezagdragers Beelaerts van Blokland, Bruins Slot, De Graaf, Esmeijer en Berends uitgebreid over ’hun’ Apeldoorn aan het woord. Unaniem en onafhankelijk van elkaar komen ze volgens de man die een kleine 50 jaar in de journalistiek werkzaam is (geweest) tot de conclusie dat het aantrekkelijk maken van de binnenstad een bittere noodzaak is.

Zweers heeft dat en nog veel meer opgetekend in een boek dat de titel ’Stiekem trots op Apeldoorn’ heeft meegekregen. ,,Het is het naoorlogse verhaal van de stad met het dorpse karakter’’, laat de schrijver aan de vooravond van de presentatie op 29 september in het stadhuis weten. Bij die gelegenheid zijn ook bovengenoemde burgemeesters van de partij.

Morgen verschijnt op Apeldoorn Direct een interview met deze opmerkelijke Apeldoorner die jarenlang was verbonden als verslaggever van De Nieuwe Apeldoornse Courant/De Stentor en als zodanig ook een stempel op zijn storp (mix van stad en dorp) heeft gedrukt. In dat vraaggesprek ligt de nadruk op de visie van de schrijver zelf. Hij praat over het wel en wee, toekomst en verleden van Apeldoorn, waarop hij naar zijn zeggen trots is, maar de kritiek bepaald niet schuwt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!