Abstracte kunst

Maandag 17 juni 2019

Door Edward Butter

Je neemt iets waarop je iets kan maken, gooit er wat op en je hebt abstracte kunst. Helemaal waar! Ben je dan ook een kunstenaar? Het antwoord daarop is “ja” want de definitie van een kunstenaar is “iemand die kunst maakt”. Zo is iemand die timmert een timmermens (voorheen timmerman) en iemand die groenten verkoopt een groente-boer of -boerin.  Erg vervelend die emancipatie. Moeilijker wordt het wanneer we de vraag opwerpen of iemand jouw abstracte kunstwerk ook aan zijn of haar muur wil zien en daar misschien zelfs wat geld voor over heeft. Of misschien wil je wel iets van jezelf aan de muur want die kunstenaars zijn nou ook weer niet goedkoop als je een smalle beurs hebt.

Goed, wil je verder dan “ik heb iets gemaakt” is het misschien geen slecht idee eens een workshop te volgen. Daar doe je wat materiaalkennis op en leer je wat technieken wat meestal tot gevolg heeft dat je werk zienderogen beter wordt. En hoe leuk is het dan om tegen je visite te zeggen: dat is een echte ……….

Afgelopen weekend gaf de abstracte kunstenaar Menno Vos een workshop waar ik een paar foto’s gemaakt heb. Menno hoort bij het meubilair van GaleriePs20. Interviewen hoefde niet, want ik ken hem al. Zo’n workshop is heerlijk ontspannend en de tijd vliegt voorbij. Er is koffie en vanmiddag zelfs een lekker appeltaart waar ik ook van mocht genieten.

Mocht u niet weg zijn van abstracte kunst dan zijn er nog vele andere workshops die u kunt volgen. Loop gewoon eens binnen bij GaleriePs20 tijdens de openingstijd of maak telefonisch een afspraak tel 06-28932293 (Bert Diks) ​tel 06-39864937 (Menno Vos).

Voor meer informatie kunt u dus terecht op GaleriePs20.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!