ACEC; opening twee exposities

Vrijdag 23 maart 2018

Door Roelof Rump

Bij ACEC openen zaterdag 24 maart twee exposities. Eentje van Remko Koopman en een van Remy Huwae.

Over Remy Huwae (Leiden, 1974):

Hij heeft een passie voor illustreren! Fotografische beelden tot leven laten komen, ze omtoveren van statische naar speelse, gedetailleerde en eigentijdse illustraties. Dat kost veel tijd. En bergen geduld. Het is precisiewerk, een proces dat maanden duurt. Hij tekent al zijn werken in één laag, waardoor veel perspectief en diepte wordt gecreëerd. Zijn illustraties zijn strak vormgegeven, krachtig en uit scherpe lijnen opgebouwd. Dankzij hun grafische complexiteit zorgen ze voor een verrassende reeks aan kleurvlakken. Een beeld waar je nooit op uitgekeken raakt. Laat je verrassen door de vele details!
Remy heeft de opleiding Grafisch Vormgever gevolgd en jarenlang werkervaring in de grafische sector opgedaan. Al snel ontdekte hij dat Adobe Illustrator veel meer biedt dan het ontwerpen van logo’s alleen. Het is de deur naar een onuitputtelijke wereld van digitale kunst. Hij raakt geïnspireerd door levendige steden waar van alles tegelijk gebeurt. Deze inspiratie combineert hij met zijn tekenervaring. Een bevlogenheid die je in elk van zijn werken terugziet.

Over Remko Koopman  (Leiden, 1974)

De overzichtsexpositie Fragments toont het ontwikkelingstraject van de Leidse kunstenaar Remko Koopman dat loopt van macroniveau (dystopische industriële wastelands) naar microniveau (fictieve nanotech). Te zien zijn puzzelstukjes uit een groter geheel, een eenheid die buiten het gezichtsveld van de toeschouwer valt. Hierdoor is het gissen naar de werkelijke schaal van de getoonde beelden. De menselijke roofbouw op zijn leefomgeving, science fiction, biologie en technologische en weten-schappelijke ontwikkelingen vormen de inspiratiebronnen voor zijn werk.
Koopman heeft een beeldtaal ontwikkeld die bestaat uit industriële architectonische bouwstenen, mechanische componenten, (micro) elektronica, bioluminescente organismen, organische weefsels en mathematische patronen. Met deze ingrediënten schetst hij toekomstvisies op het gebied van industrie, wetenschap en techniek.
Samen met Tamme de Boer vormt Koopman sinds 2006 kunstcollectief Booyabase. Vernoemd naar de Franse vissoep Bouillabaisse. Als duo zijn ze gespecialiseerd in abstracte muurschilderingen. Hiermee grijpen de kunstenaars terug naar hun basis die ligt in de underground scene van de Nederlandse wereld van de graffiti en street art. Eind jaren 80 zijn ze allebei begonnen met schilderen op straat om van daaruit bovengronds door te groeien naar de reguliere kunstwereld. Speciaal voor deze expositie maakt het Booyabase-duo een nieuwe muurschildering op locatie in ACEC.
Remko Koopman studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Om 17.30 uur is er het kunstenaarsbuffet. Het wordt een Thaise maaltijd, ook geschikt voor vegetariërs. Wilt u hier aan deelnemen stuur dan een reservering naar gerrit@acec.nl . De kosten bedragen € 11-

Over de foto: Werk van Remko Koopman

Zaterdag 24 maart, 16.00 UUR
Exposanten: Remco Koopman  en Remy Huwae

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

ACEC Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!