ACEC, Young Composers Meeting en Modest Moessorgski

Dinsdag 16 februari 2016

Door StrangeArt

 

Afgelopen zondag een bijzondere dag. In de burgerzaal van het stadhuis speelde Het Orkest van de 21ste Eeuw, de Ereprijs en Het Gelders Orkest samen. Geen bekende stukken maar nieuw gecomponeerde muziek, gecomponeerd door relatief jonge componisten. En in het ACEC was de opening van een tentoonstelling over muziek. Muziek is kunst, schilderen ook. Wat is er dan mooier en kunstzinniger dan een synthese tussen muziek en schilderen. Componeerde Moessorgski een muziekstuk bestaande uit 16 delen (oorspronkelijk bedoeld voor piano) waarbij hij muzikaal van het ene naar het volgende schilderij wandelde. Bij deze synthese tussen muziek en schilderkunst is het andersom: in Gigant (de repetitie plek van YCM) waren tekenaars en schilders aanwezig die muziek en beeld samenbrachten. Dit experiment gebeurde onder de bezielende leiding van Geurt van Dijk, schilder, tekenaar en oud docent van Academie Minerva Groningen.

Kijken dus in het ACEC naar de schilderijen. De componisten aan het werk zien: loop naar binnen bij Gigant, tot en met vrijdag zijn de componisten daar aan het werk.

Over de foto’s: Wat kiekjes tijdens het concert in de Burgerzaal en Wim Boerman en Gerrit Steenbergen tijdens de opening afgelopen zondag in het ACEC.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!