Aftelfeesten gaan dit jaar vanwege corona wederom niet door

Woensdag 8 december 2021

Door Dione Lam

Archief | VNOG

Net als vorig jaar, gaan de aftelfeesten niet door, vanwege het coronavirus. De voorbereidingen, die 2 weken geleden nog in volle bloei stonden, zijn nu stop gezet. Met het grote aantal coronabesmettingen is het niet verstandig bijeenkomsten met grote groepen mensen te houden, vindt het college van burgemeester en wethouders. “We vinden het erg jammer”, vertelt burgemeester Ton Heerts.

Niet handig

“Vuurwerk- en droneshows zijn op zich een prachtig alternatief. En een feestelijke manier om toch samen het nieuwe jaar in te luiden”, legt de burgemeester verder uit. “Maar hoe feestelijk is zoiets met zoveel corona-besmettingen en een mega-druk op de zorg? Volgens de regels zou ook iedereen een zitplaats moeten krijgen. De vraag is hoe realistisch dat is bij een aftelfeest in de buitenlucht. Plus: hoe eerlijk is het tegenover (horeca-)ondernemers die om 17.00 uur dicht moeten? Terwijl er dan op een ander moment zoveel mensen samen komen bij vuurwerkshows?”

De aftelfeesten die georganiseerd werden door de gemeente, waren er om op een nieuwe manier oud en nieuw te vieren. De Apeldoornse gemeenteraad had eerder dit jaar besloten dat er in Apeldoorn geen consumentenvuurwerk meer mag worden afgestoken. Dat besluit van de raad was niet aangesloten aan de coronapandemie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!