Alcoholcontrole na afloop van Ground Zero

Zondag 31 augustus 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Het Verkeershandhaving team van Politie Oost-Nederland heeft, net als vorig jaar, een alcoholcontrole gehouden na afloop van het evenement Ground Zero op de Zutphensestraat in Apeldoorn.

De controle werd gehouden tussen 04.30 uur en 09.00 uur. In totaal zijn ruim 1300 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Tegen tien (7 zijn beginnende) bestuurders is proces-verbaal op gemaakt voor het rijden onder invloed. Van deze tien bestuurders is bij drie (2 beginnende bestuurders) eveneens het rijbewijs ingevorderd. Vorig jaar is tegen 13 bestuurders proces-verbaal opgemaakt.

Waarom alcoholcontrole
Volgens een nationaal onderzoek drinkt 85 procent van de Nederlanders alcohol. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan, bij een feestje of voor de gezelligheid. Overmatig drinken leidt echter ook regelmatig tot problemen. Dat varieert van geweld op straat tot verkeersongelukken. Elk jaar vallen er door alcohol in het verkeer talloze doden en ernstig gewonden. De politie wil dat voorkomen en houdt daarom geregeld alcoholcontroles. Vooral in het weekend en tijdens grote evenementen.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 31-08-2014 | 13:22

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!