Help de bevolking van Oekraïne

Amnesty Apeldoorn houdt alternatieve Write for Rights actie  

Vrijdag 4 december 2020

Door Ben Eggermont

Ieder jaar organiseert Amnesty Apeldoorn de inmiddels traditionele Write for Rights actie. Met de pen in de weer om brieven te schrijven. Ook dit jaar staat dat weer centraal bij de schrijfactie Write for Rights van Amnesty International waarbij wordt geschreven voor mensenrechten. Andere jaren was er een avondvullend programma in het stadhuis van Apeldoorn met verhalen, poëzie en muziek. Echter is dat dit jaar niet mogelijk en dus is Amnesty Apeldoorn gaan nadenken over een gepast maar toch mooi alternatief.

Creatieve invulling Write for Rights actie 2020

Op 10 december zullen er, indien de regelgeving het toestaat, schrijfpakketjes worden uitgedeeld in de Grote Kerk waarmee iedereen thuis op een veilige manier toch kan schrijven. Tussen 16.00 en 19.00 uur kunnen de schrijfpaktjes worden opgehaald. Om de vertrouwde sfeer thuis bij het schrijven toch niet te laten ontbreken zal er via Zoom een online evenement worden gehouden. De exacte invulling hiervan wordt op dit moment uitgewerkt. Binnenkort zal Amnesty Apeldoorn hierover meer details geven maar het belooft een bijzonder programma te worden.

 Zoommeeting

Op deze avond zal er een programma worden verzorgd via Zoom. Het is vanuit huis eenvoudig te volgen en er zullen vele aspecten van het jaarlijkse evenement in terug te vinden zijn. Het programma start om 19 uur en zal tot 22 uur duren. Tijdens het programma zal er veel tijd zijn om rustig brieven te schrijven met wat achtergrondmuziek. Tussendoor zal er van alles te horen en zien zijn. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de mensen waarvoor geschreven wordt. Ook zullen de successen van de vorige editie aan bod komen. Zoals elk jaar zal Aad van der Waal een speciaal geschreven gedicht voordragen en zal er muziek van lokale artiesten zijn. Het volledige programma met tijden is te vinden op de website van Amnesty Apeldoorn. Om de link voor het Zoom-evenement te ontvangen kun je een mailtje sturen naar info@amnestyapeldoorn.nl.

 Pakketje bezorgen

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om op 10 december zelf een schrijfpakketje op te halen, dan kan Amnesty Apeldoorn ervoor zorgen dat er vóór 10 december een schrijfpakketje in je brievenbus belandt. Dit is echter alleen mogelijk binnen de gemeente Apeldoorn. Ook hiervoor kan een mailtje worden gestuurd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?